Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ziemeļkorejas līdera sieva pazudusi no sabiedrības acīm

Ziemeļkorejas vadoņa Kima Čen Una sieva pazudusi no sabiedrības acīm jau vairāk nekā mēnesi, radot spekulācijas par iemesliem. Analītiķi pieļauj, ka rietumniecisko ģērbšanās stilu iecienījusī Li Sol Džu varētu būt nokaitinājusi komunistiskās partijas vadošos līderus, atsakoties no tradicionāli konservatīvā apģērba un lojalitāti režīmam apliecinošās piespraudes, tādēļ viņai liegts apmeklēt publiskos pasākumus, vēstīja laikraksts The Daily Telegraph.

Visiem pieaugušajiem ziemeļkorejiešiem, lai izrādītu lojalitāti no pārējās pasaules noslēgtajai valstij, pie apģērba jāpiesprauž sarkana karoga formas nozīmīte ar Ziemeļkorejas dibinātāja Kima Ir Sena portretu. Vairākās fotogrāfijās, kurās Li Sol Džu pavada vīru oficiālos pasākumos, viņa manāma bez nozīmītes, turklāt tās vietā rotājas ziedu broša. Tāpat sieviete, izejot sabiedrībā, manāma spilgtos tērpos vai pat bikškostīmos, lai gan Ziemeļkorejā sievietēm pieņemts ģērbties konservatīvi.

Komentējot pēdējās uzņemtās fotogrāfijas ar līdera sievu, NK News uzsvēra, ka Li Sol Džu bez nozīmītes izskatās ļoti pašpārliecināta, tādēļ viņas modes kaprīzes «varētu būt nokaitinājušas dažus vecākos un konservatīvākos varas pārstāvjus». Citi Ziemeļkorejas ziņu avoti apgalvoja, ka varas pārstāvji sūdzējušies par Li Sol Džu «nepilnīgu uzticību Kimu dinastijai», par ko pienākoties atbilstošs sods.

Valsts tikai jūlijā apstiprināja, ka Kimu Čen Unu pavadošā dāma - Ķīnā skolojusies dziedātāja - ir viņa sieva. Li Sol Džu, tāpat kā Kims Čen Uns, domājams, nav pārkāpusi 30 gadu slieksni. Vasarā analītiķi norādīja, ka, izejot ar sievu sabiedrībā, jaunais līderis izrāda tradīciju maiņu, jo viņa tēvs privāto dzīvi turēja slepenībā.

Netiek izslēgts, ka sieviete nozudusi no sabiedrības acīm, jo ir stāvoklī. Dienvidkorejas ziņu aģentūra Choson vēsta, ka tas pārim varētu būt jau otrais bērns, lai gan ziņas par pirmo atvasi nav apstiprinātas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits