Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziemeļkorejas līderis paziņo par uzticību Korejas pussalas denuklearizācijai

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns ir paziņojis Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam par savu uzticību Korejas pussalas denuklearizācijai, piektdien vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

"Kims Čen Uns pateica, ka Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas griba pēc Korejas pussalas denuklearizācijas vēl arvien ir nemainīga, konsekventa un noteikta," ziņoja KCNA pēc ceturtdien notikušās Kima un Lavrova tikšanās Phenjanā.

Kims pauda cerību, ka ASV un Ziemeļkorejas attiecības un pussalas denuklearizācija "tiks risinātas pakāpeniski" un "ka šo jautājumu risināšana virzīsies uz priekšu efektīvā un konstruktīvā dialogā un sarunās," teikts KCNA ziņojumā.

Lavrova vizīte Ziemeļkorejā notika laikā, kad ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo un bijušais Ziemeļkorejas izlūkdienesta priekšnieks Kims Jon Čols Ņujorkā apsprieda Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa vēsturiskā samita plānošanu.

Pirms 12. jūnijā Singapūrā plānotā samita ir jānosaka tā darba kārtība. Galvenais klupšanas akmens varētu būt "denuklearizācijas" jēdziens, jo abas puses to atbalsta, bet dažādi definē.

Vašingtona grib, lai Ziemeļkoreja ātri un pārbaudāmā veidā atteiktos no visiem kodolieročiem apmaiņā pret sankciju atcelšanu un ekonomisko palīdzību.

Politiskie analītiķi uzskata, ka Ziemeļkoreja nebūs gatava atteikties no kodolieročiem, kamēr nebūs saņēmusi drošības garantijas, ka ASV nemēģinās gāzt tās režīmu.

Kima izteikumi norāda uz viņa cerību, ka problēma tiks risināta pakāpeniski.

Lavrovs brīdināja necerēt pārāk daudz un aicināja visas puses "izvairīties no kārdinājuma pieprasīt visu un tagad", liecina viņa teiktā atšifrējums, ko publicēja Krievijas Ārlietu ministrija.

Top komentāri

Kims nācis pie prāta
K
Un pasūtīja kremli 9irst! Vakar zirgaģīmis jau bija aizskrējis, lai slēptu kremļa kodolpēdas un izjauktu miera sarunas! Cerams, ka viņiem nekas neizdosies un Korejas pussalā iestāsies ilgi gaidītais miers!
Pipars
P
Nu nav viņam to kodolieroču... un nav bijis... Teātris...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits