Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemeļkorejas līderis sola pastiprināt valsts kodolarsenālu

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns ir solījis pastiprināt savas valsts kodolarsenālu, sakot valdošās partijas kongresa noslēguma runu, kuru trešdien demonstrēja valsts televīzija.

Politikas analītiķi pauda uzskatu, ka Kims cenšas piesaistīt nākamā ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas uzmanību, kamēr viņa valsts ir izolēta vairāk nekā jebkad agrāk pēc robežu slēgšanas, lai aizsargātos no jaunā koronavīrusa pandēmijas.

Kima un ASV prezidenta Donalda Trampa kodolsamits 2019.gada februārī Hanojā tika pārtraukts sakarā ar domstarpībām par sankciju mīkstināšanu un to, ko Phenjana būtu gatava dot pretī.

"Pastiprinot mūsu kodolkara iebiedēšanas līdzekli, mums ir jādara viss, lai izveidotu visvarenāko armiju," Kims sacīja Strādnieku partijas kongresā. Viņa teikto parādīja Korejas Centrālā televīzija.

Astoņas dienas ilgajā kongresā, kas bija divreiz garāks par 2016.gadā notikušo, Kims arī nosauca ASV par "fundamentālu šķērsli mūsu revolūcijas attīstībai un mūsu galveno ienaidnieku". Viņš piebilda, ka ASV politika pret Ziemeļkoreju "nekad nemainīsies, lai kurš nāktu pie varas". 

Viņš sacīja, ka Ziemeļkoreja ir pabeigusi projektēt ar kodoldegvielu darbināmu zemūdeni. 

Ziemeļkorejas ieroču programmas ir strauji progresējušas Kima varas laikā. Kādā parādē oktobrī Ziemeļkoreja demonstrēja milzīgu jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti, kas esot pasaulē lielākā pa ceļu pārvietojamā, ar šķidru degvielu darbināmā raķete. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits