Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Facebook Vācijā jāļauj izmantot pseidonīmus

Vācijas privātuma uzraugs šonedēļ paziņojis, ka pasaulē populārākais sociālais tīkls Facebook nevar pieprasīt lietotājiem reģistrēties tikai ar savu īsto vārdu, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Hamburgas Datu aizsardzības un informācijas brīvības birojs (HmbBfDI), kas atbild par Facebook uzraudzību Vācijas teritorijā, norādījis, ka sociālais tīkls nedrīkst vienpusēji nomainīt lietotāju izvēlētos lietotājvārdus uz viņu īstajiem vārdiem, kā arī pieprasīt uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Kāda Vācijas pilsone bija vērsusies HmbBfDI ar sūdzību pēc tam, kad Facebook nobloķēja sievietes profilu, jo viņa bija reģistrējusies ar pseidonīmu, nevis reālo vārdu. Sociālais tīkls sievietei pieprasījis uzrādīt personas apliecības kopiju un nomainījis viņas izvēlēto lietotājvārdu uz viņas īsto vārdu.

HmbBfDI apgalvo, ka sieviete Facebook nebija reģistrējusies ar savu īsto vārdu, jo nevēlējās, lai viņu ar sociālā tīkla starpniecību varētu sa-sniegt darba jautājumos.

Privātuma uzraugs uzskata, ka Facebook, liekot lietotājiem izmantot tikai viņu īstos vārdus, pārkāpj personu tiesības uz privātumu.

Facebook ir sarūgtināts par HmbBfDI lēmumu un norādīja, ka Vācijas tiesas vairākkārt ir atzinušas sociālā tīkla privātuma politikas atbilstību Eiropas Savienības likumdošanai. Facebook uzskata, ka tam Eiropā ir jāpakļaujas tikai Īrijas likumdošanai, jo tur atrodas amerikāņu uzņēmuma Eiropas birojs.


 sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits