Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Afgāņu karavīrs nogalinājis četras franču militārpersonas, Francija apsver savu spēku izvešanu

Afganistānas austrumu daļā piektdien kāds afgāņu armijas formas tērpā ģērbies vīrietis nošāvis četras militārpersonas no Francijas. Reaģējot uz uzbrukumu franču karavīriem, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī paziņojis, ka tiek apsvērta iespēja izvest Francijas spēkus no Afganistānas agrāk, nekā iepriekš plānots.

"Francijas armija ir kopā ar saviem sabiedrotajiem, taču mēs nevaram pieņemt, ka kaut vienu mūsu karavīru ievaino vai nogalina mūsu sabiedrotie, tas ir nepieņemami," sacīja Sarkozī, dodot rīkojumu aizsardzības ministram Žerāram Longē doties uz Afganistānu. Longē kopā ar Francijas armijas vadību izmeklēs notikušā apstākļus.

"Līdz tam kopējās kaujas operācijas ar Francijas armiju tiek pārtrauktas," uzsvēra Sarkozī. "Ja drošības apstākļi netiks noskaidroti, tad tiks uzdots jautājums par Francijas armijas priekšlaicīgu atgriešanos." "Tuvākajās dienās mums būs jāpieņem smagi lēmumi. Taču man ir jāuzņemas pienākumi Francijas tautas un karavīru priekšā," sacīja Sarkozī.

Uzbrukumā, kas noticis Kāpīsas provinces Tagābas rajonā, ievainoti vēl 16 cilvēki. NATO spēku pārstāvis informē, ka uzbrucējs aizturēts.

Afganistānā dislocēti aptuveni 3600 franču karavīri. Vairums franču militārpersonu dien Kabulā un Kāpīsas provincē. Kā ziņu aģentūrai AFP pavēstīja avoti drošības spēkos, pēc traģiskā uzbrukuma Francijas karavīri aplenkuši savu bāzi un neļauj afgāņu karavīriem tai tuvoties. Pagājušajā mēnesī Kāpīsas provincē kāds valsts armijas uniformā tērpies cilvēks nošāva divus Francijas karavīrus. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās talibu nemiernieki.

Līdzās kaujas operācijām NATO karavīri Afganistānā apmāca arī vietējos karavīrus. Kopš 2001.gada, kad Francijas karavīri iesaistījās misijā Afganistānā, šajā valstī kritušas jau 82 franču militārpersonas. No tām 26 tika nogalinātas pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits