Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Albānijas policija aiztur 27 cilvēkus operācijā pret narkotiku kontrabandu

Albānijas policija pirmdien paziņoja, ka ir aizturējusi 27 cilvēkus operācijā starptautiska grupējuma sagraušanai, kurš īstenoja heroīna un kokaīna kontrabandu uz Eiropas Savienības (ES) valstīm.

"Policija ... meklēja vēl četrus cilvēkus, tai skaitā divus Turcijas pilsoņus," sacīja policijas preses sekretārs Gentians Mullai.

Prokuratūra nopietnu noziegumu izmeklēšanai paziņoja, ka šie noziedznieku bandu dalībnieki "veica savas darbības dažādās Eiropas valstīs, esot cieši saistīti ar citām noziedzīgām organizācijām".

Viņi arī tiek turēti aizdomās par līdzdalību noziedzīgās darbībās, kas saistītas ar naudas atmazgāšanu Albānijā, teikts prokuratūras paziņojumā.

Operācijas gaitā tika konfiscēti ieroči un "ievērojams daudzums heroīna un kokaīna", paziņoja policija, neminot sīkākas detaļas.

Albānijas policija pirmdien arī paziņoja, ka citā izmeklēšanā par korupciju un varas ļaunprātīgu izmantošanu ir aizturēti 13 cilvēki, tai skaitā divi policisti un divi bijušie parlamenta deputāti no valdošās Sociālistu partijas.

Starp šiem aizturētajiem ir bijušais cietumu departamenta vadītājs Arbens Čuko, kurš septembrī tika atcelts no amata par korupciju, un bijušais deputāts Arbens Ndoka, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību dokumentu viltošanā valsts zemes pārdošanai.

ES izdara spēcīgu spiedienu uz savu kandidātvalsti Albāniju, kas kopš 2009.gada ir NATO locekle, lai tā apkarotu organizēto noziedzību un korupciju, sevišķi narkotiku kontrabandas jomā.

Pret bijušo iekšlietu ministru Saimiru Tahiri notiek izmeklēšana par starptautisku marihuānas kontrabandu. Prokuratūra pagājušajā nedēļā pagarināja izmeklēšanu pret viņu par vēl trim mēnešiem.

Top komentāri

Endzelīnsdivreizkapāapgriezies
E
Viltīgi gan... iemānīja operācijā un tad aizturēja. Labi, ka neaizturēja klizmā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits