Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Alkohola reibumā izraisītas avārijas dēļ atkāpjas Lietuvas zemes dienesta vadītāja

Lietuvas Nacionālā zemes dienesta vadītāja Daiva Gineikaite, kas nesen alkohola reibumā izraisījusi autoavāriju, pirmdien paziņojusi par savu atkāpšanos, aģentūrai BNS apstiprināja Lietuvas Lauksaimniecības ministrijas Sabiedrisko attiecību dienests.

Ministrija vēlāk informēja aģentūru BNS, ka lauksaimniecības ministre Virgīnija Baltraitiene plāno pieņemt zemes dienesta vadītājas atkāpšanos.

"Man nav bijušas pretenzijas par zemes dienesta darba kvalitāti, bet pēc aizdomām, ka Gineikaite alkohola reibumā izraisīja autoavāriju, es uzskatu viņas lēmumu atkāpties par pozitīvu soli. Ierēdnis nedrīkst diskreditēt iestādes reputāciju, vēl vairāk - vadītāja amatā," norādīts ministres paziņojumā, kas nosūtīts aģentūrai BNS.

Nedaudz agrāk Baltraitiene teica aģentūrai BNS, ka Gineikaite ir zaudējusi viņas uzticību un zemes dienesta vadītājai vajadzētu atkāpties no amata.

Gineikaite pašlaik ir bezalgas atvaļinājumā.

Policija ir paziņojusi, ka viņa alkohola reibumā 19.decembrī izraisīja nelielu autoavāriju Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā Kauņā. Gineikaites izelpā tika konstatētas 1,66 promiles alkohola. Viņa tomēr neatzina pārbaudes rezultātus un devās veikt asins pārbaudes slimnīcā.

Lietuvas Īpašo izmeklēšanu dienests pēc tam sāka izmeklēšanu saistībā ar iespējamiem mēģinājumiem slimnīcā slēpt Gineikaites reibumu, un viņa tika nopratināta kā īpaša lieciniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ziemeļkorejas karavīri palīdzot Krievijai Ukrainā

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Jong Hjons paziņojis, ka, visticamāk, Ziemeļkorejas karavīri jau piedalās karā pret Ukrainu kopā ar Krievijas bruņotajiem spēkiem. Pēc viņa teiktā, &quo...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits