Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ĀM: Šogad Baltkrievijā uz aizdomu pamata par dažādu noziedzīgu nodarījumu veikšanu aizturēti 12 Latvijas valstspiederīgie

Saskaņā ar Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā esošo informāciju, šogad Baltkrievijā uz aizdomu pamata par dažādu noziedzīgu nodarījumu veikšanu ir aizturēti 12 Latvijas valstspiederīgie, aģentūrai LETA norādīja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

ĀM secina, ka aizturēto Latvijas valstspiederīgo skaits strauji pieauga pēc bezvīzu režīma ieviešanas 15.aprīlī, jo 2022.gadā Latvijas valstspiederīgie Baltkrievijā tika aizturēti pēc bezvīzu režīma ieviešanas.

Portāls "Kas Jauns" martā ziņoja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde meklēja bezvēsts prombūtnē esošās 1966.gadā dzimušo Allu Sokoļenko un 1966.gadā dzimušo Diānu Bahmutu, kuras 28.martā neieradās Latvijā pēc brauciena uz Baltkrieviju.

ĀM preses sekretāre atzīmē, ka viena no pavasarī Baltkrievijā pazudušajām Latvijas valstspiederīgajām atgriezās Latvijā, bet otra tika aizturēta un atrodas apcietinājumā Baltkrievijā. Latvijas konsulāts Vitebskā personai iespēju robežās sniedz konsulāro palīdzību, kas ir tieša un individuāla.

Eglīte vērš uzmanību uz Baltkrievijas paziņojumu, ka arī 2023.gadā Latvijas valstspiederīgie Baltkrievijā varēs ieceļot bez vīzas, tāpēc ĀM joprojām stingri aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Baltkrieviju, jo tiesiskuma trūkuma dēļ Baltkrievijā Latvijas iespējas sniegt konsulāro palīdzību aizturētiem Latvijas valstspiederīgajiem ir ierobežotas.

Tāpat ĀM uzsver, ka Latvijas un citu NATO valstu izlūkdienesti publiski ir brīdinājuši par Baltkrievijas specdienestu izvērstajām izlūkošanas un kaimiņvalstu pilsoņu vervēšanas aktivitātēm, radot risku, ka šādas aktivitātes tiks vērtas arī pret Latvijas valstspiederīgajiem.

Šādi ceļotāji var tikt pakļauti Baltkrievijas specdienestu provokācijām un nepatiesi apsūdzēti Baltkrievijas likumu pārkāpumos un tā rezultātā arestēti, skaidro ĀM preses sekretāre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits