Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV paziņo par pēdējo apstiprinātās militārās palīdzības paketi Ukrainai

ASV valdība trešdien paziņoja par pēdējo pašlaik apstiprinātās militārās palīdzības paketi Ukrainai, un ASV Kongresam tagad jāizlemj, vai turpināt atbalstīt Kijivas cīņu pret Krievijas iebrukumu.

"Šī gada pēdējā pakete" ietver pretgaisa aizsardzības un artilērijas munīciju, paziņoja ASV Valsts departaments. 

Kongresam, kurā republikāņi ir sašķelti jautājumā par atbalstu Ukrainai, tagad vajag "ātri rīkoties", lai atjaunotu militārās palīdzības plūsmu, piebilda Valsts departaments.

ASV prezidents Džo Baidens ir atzinis atbalstu Ukrainai par prioritāti. ASV ieročiem un finansiālajam atbalstam ir bijusi svarīga loma, palīdzot Ukrainai cīnīties pret daudz lielākiem uzbrūkošiem Krievijas spēkiem.

Labējā spārna republikāņi Kongresā mēģina apturēt šo atbalstu, atsakoties apstiprināt jaunos budžeta izdevumus, ja demokrāti vispirms nepiekritīs jauniem pasākumiem pret nelegālo imigrāciju uz ASV dienvidu robežas.

Pēdējā militārās palīdzības paketē Ukrainai līdz 250 miljonu ASV dolāru vērtībā ir ietverta "pretgaisa aizsardzības munīcija, citas pretgaisa aizsardzības sistēmu sastāvdaļas, papildu munīcija augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmām (HIMARS), 155 milimetru un 105 milimetru kalibra artilērijas munīcija, pretbruņu munīcija, un vairāk nekā 15 miljoni munīcijas zalvju," paziņoja Valsts departaments.

Paziņojumā tika uzsvērta ASV vadītā koalīcija Ukrainas atbalstam, kurā ir vairāk nekā 50 valstu.

"Ir svarīgi, lai Kongress ātri rīkotos, cik drīz iespējams, lai veicinātu mūsu nacionālās drošības intereses, palīdzot Ukrainai aizstāvēties un nodrošināt tās nākotni," teikts paziņojumā.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs pirms nedēļas lika saprast, ka gaidāmā ASV militārās palīdzības pakete Ukrainai būs pēdējā pašlaik pieejamā, jo Baltajam namam vairs nav pilnvaru papildināt šo palīdzību.

"Mums ir vajadzīgs, lai Kongress rīkotos bez kavēšanās," sacīja Kērbijs. 

Demokrāti Senātā, kur viņiem ir neliels vairākums, decembrī mēģināja panākt republikāņu piekrišanu pēdējā brīža kompromisam, bet abas puses nespēja vienoties pirms gada nogales brīvdienām. Kongress atkal sanāks 8.janvārī.

Ir gaidāms, ka Senātā būs grūti panākt vienošanos par imigrāciju. Pat ja šāda vienošanās tiks panākta, to vajadzēs apstiprināt Pārstāvju palātā, kur republikāņiem ir neliels vairākums.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits