Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Avots: Itālija plāno uz Lībijas ūdeņiem nosūtīt savus kuģus

Itālija plāno līdz augusta beigām nosūtīt vairākus karakuģus uz Lībijas teritoriālajiem ūdeņiem, lai apkarotu cilvēku kontrabandistus un tādā veidā mazinātu nelegālo imigrāciju, ceturtdien pavēstījis informācijas avots Itālijas valdībā.

Gaidāms, ka piektdien šis plāns tiks iesniegts apstiprināšanai valdībā, bet balsojums parlamentā varētu tikt rīkots nākamajā nedēļā, atklāja avots.

"Joprojām notiek lemšana par precīzu kuģu un jūrnieku skaitu," norādīja avots, piebilstot, ka parlamenta apstiprinājuma gadījumā šāda misija varētu sākt darbību augusta beigās.

Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni ceturtdien tikās ar bruņoto spēku vadību un ministriem, lai apspriestu "drošību, imigrāciju un situāciju Lībijā", paziņoja valdība.

Kā ziņots, ANO atbalstītais Lībijas premjerministrs Fajezs as Sarradžs ir aicinājis Itāliju nosūtīt kuģus uz Lībijas teritoriālajiem ūdeņiem, lai tur sniegtu palīdzību cīņā pret cilvēku kontrabandistiem.

Džentiloni pavēstīja, ka ceturtdien šo jautājumu pārrunājis ar vairākiem kolēģiem Eiropā, kuri atbalstījuši šādu misiju.

Ja šī iecere īstenosies, tas nenoliedzami samazinās cilvēku kontrabandistu kuģu un laivu skaitu, kas izbrauc no Lībijas, kā arī samazinās spiedienu uz Itāliju, kur pa jūras ceļu no Lībijas ierodas tūkstošiem nelegālo imigrantu.

Itālijā šogad ieradušies teju 94 000 nelegālo imigrantu. Tas ir par 5% vairāk nekā šajā pat laika posmā pērn.

Top komentāri

ļuļa kebabs
ļ
nu un ko tie kuģi tur darīs? to pašu, ko frontex, bundesvēra kuģi un itālijas pašas kuģi, kuri visi draudzīgi kopā ar NVO ķeksē laukā melnīšus no ūdens un cītīgi atved uz eiropu? vai tomēr beidzot sāks viņus vest atpakaļ uz lībiju?
uhti
u
Kas tad, kontrabandisti palikuši tik švaki, ka šo laivas vairs nespēj tikt līdz starptautiskajiem ūdeņiem un tagad migrantus "jāglābj" jau Lībijas teritoriālajos ūdeņos?
Trollis JT
T
Nepagāja ne divi gadi un sāka parādīties saprāta pazīmes. Lai gan... varbūt vēl kādu gadiņu padiskutēt, apsvērt visus apstākļus, izpētīt juridiskos argumentus... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits