Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baltkrievija ar neplānotām militārajām mācībām Lietuvas robežas tuvumā cenšas saasināt spriedzi

Baltkrievija cenšas saasināt spriedzi, paziņojot par neplānotām militārajām mācības Lietuvas robežas tuvumā, pirmdien atzinis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka Baltkrievija šobrīd Lietuvai militārus draudus nerada, bet Lietuva kopā ar NATO sabiedrotajiem vērīgi seko militārajām norisēm kaimiņvalstī.

"Mēs vērīgi sekojam situācijai Baltkrievijā. Varu apstiprināt Baltkrievijas vakar publiskoto informāciju par mācībām, kas šodien sākas pie robežām ar Lietuvu un Poliju. Šīs mācības ir neplānotas, un kaimiņvalstis par tām iepriekš netika informētas," ziņu aģentūrai BNS atsūtītajā komentārā norādījis ministrs.

"Tomēr militārus draudus no Baltkrievijas mēs pašlaik nesaskatām. Lai gan šīs mācības ir neplānotas, tomēr tās norisinās saskaņā ar standartprocedūrām. Mēs sekojam norisēm, pārbaudām faktus un uzturam sakarus ar NATO sabiedrotajiem, kā esam darījuši līdz šim," viņš piebildis.

Laikā, kad pašā Baltkrievijā turpinās plaši protesti pret prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu, viņš pats svētdien uzrunā savu atbalstītāju mītiņā izteicās, ka NATO karaspēks žvadzinot ieročus pie Baltkrievijas robežām, bet Baltkrievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka pirmdien netālu no robežām ar Lietuvu un Poliju sāksies militārās mācības.

Pēc Lietuvas aizsardzības ministra teiktā, Baltkrievija tādējādi cenšas savu rīcību valsts iekšienē attaisnot ar iespējamiem ārējiem draudiem.

"Novērtējot situāciju kopumā, redzams, ka Baltkrievija eskalē situāciju un cenšas pasniegt vēstījumu par it kā iespējamiem ārējiem draudiem," viņš sacījis. "Tā ir vainīgo meklēšana un centieni attaisnot savu rīcību Baltkrievijas tautas un starptautiskās sabiedrības acīs".

"Nedz Lietuva, nedz NATO nerada Baltkrievijai militārus draudus. Visas mācības un jebkāda ārvalstu spēku izvietošana Lietuvā paredzēta atturēšanas un aizsardzības nolūkos," uzsvēris Karoblis.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits