Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Baltkrievijā notiesāti vairāk nekā 400 protestētāju

Baltkrievijā notiesāti vairāk nekā 400 cilvēku, kas piedalījušies protesta akcijās pret autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko un prezidenta vēlēšanu viltošanu, trešdien pavēstīja Ģenerālprokuratūra.

"Līdz šim prokuratūra nosūtījusi tiesai 468 krimināllietas pret 631 cilvēku saistībā ar līdzdalību nelegālos masu pasākumos un protestos, kas rupji pārkāpa sabiedrisko kārtību," teikts Ģenerālprokuratūras paziņojumā.

Aizdomās turamie publiski apvainojuši likumsargus, draudējuši viņiem un pielietojuši vardarbību, nodarījuši postījumus privātīpašumam, teikts paziņojumā.

"Vairāk nekā 400 cilvēku jau ir notiesāti," norādīja Ģenerālprokuratūra.

Apsūdzēto vidū ir arī kāds 35 gads vecs vīrietis, kas sociālajā tīklā Odnoklassņiki publicējis likumsargus aizvainojošus komentārus, minot piemēru par apsūdzību raksturu, skaidroja amatpersonas.

Bargākais piespriestais sods ir desmit gadi cietumā.

Pagājušajā mēnesī 16 gadus vecajam Mikitam Zalatarouam, kas sirgst ar epilepsiju, tika piespriesti pieci gadi nepilngadīgo cietumā par piedalīšanos masu nekārtībās.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācija Vjasna viņu atzinusi par politieslodzīto.

Otrdien populārais blogeris Ihars Losiks, kas tika aizturēts vēl jūnijā par nekārtību gatavošanu, pārtrauca badastreiku un tika ievietots vieninieka kamerā, vēsta Radio Brīvība.

Lukašenko apgalvo, ka viņš esot izturējis "krāsaino revolūciju", kas esot vadīta no ārzemēm.

Autoritārā līdera režīmam cenšoties apspiest protesta kustību, vairāki cilvēki nogalināti, tūkstošiem aizturēti, daudzi ieslodzījumā spīdzināti.

Eiropas Savienība Lukašenko un viņa sabiedrotajiem noteikusi sankcijas.

Lukašenko galvenā vēlēšanu sāncense Svetlana Cihanouska, kas pēc augusta vēlēšanām bija spiesta doties trimdā, trešdien uzrunās likumdevējus ASV Kongresā.

Viņa aicinājusi masu protesta akcijas atsākt 25.martā, kad Baltkrievijā tiek atzīmēta 1918.gadā pasludinātās neatkarības gadadiena.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits