Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

BBC likvidēs 450 darbavietas

Britu raidsabiedrība BBC trešdien pavēstīja, ka stratēģijas ietvaros, kas vērsta uz 80 miljonu sterliņu mārciņu (95 miljonu eiro) ietaupīšanu līdz 2022.gadam, ziņu nodaļā BBC News tiks likvidētas 450 darbavietas.

Cita starpā tiks slēgta Viktorijas Darbišīras rīta televīzijas pārraide, kas ir pazīstama ar sižetiem par asām sociālām tēmām.

Tiks samazināts darbinieku skaits vakara analītiskajā televīzijas pārraidē Newsnight, it īpaši pētnieciskās žurnālistikas laukā.

Štatu samazināšana skars arī ziņu radio BBC Radio 5 Live. Angliski raidošajā stacijā BBC World Service tiks slēgta pārraide World Update.

Štatu samazināšanas vilnis neskars BBC pasaules dienesta struktūras, kas gatavo raidījumus svešvalodās, apliecināja BBC News vadītāja Frena Ansvorta.

Šobrīd BBC News ir 6000 darbinieku, arī 1700 žurnālistu, kas ir bāzēti ārzemēs. Pēc štatu samazināšanas šīs BBC struktūras budžets būs 480 miljoni mārciņu gadā.

2016.gadā BBC pavēstīja, ka ziņu struktūras budžets ir jāsamazina par 80 miljoniem mārciņu, un ar šo štatu samazināšanas fāzi šīs mērķis būs sasniegts, sacīja Ansvorta.

Līdz ar štatu samazināšanu BBC News notiks arī strukturālas izmaiņas.

Kā sacīja Ansvorta, jaunajā struktūrā dažādas nodaļas un programmas mazāk dublēsies, turklāt lielāka uzmanība tiks veltīta digitālajam saturam, nevis tradicionālajām televīzijas un radio pārraidēm.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka pietiek melot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits