Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Beļģija gatava uzņemties ES prezidentūru Lielbritānijas vietā

Nepieciešamības gadījumā Beļģija ir gatava nākamā gada otrajā pusē uzņemties Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus, ja Lielbritānija, kas gatavojas izstāties no bloka, nevarēs prezidentūru uzņemties plānotajā laikā, paziņojis Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss.

"Mana Igaunijas kolēģe [Marina Kaljuranda] pie manis pienāca [NATO samita Varšavā laikā] un jautāja, vai taisnība, ka esam gatavi uzņemties Lielbritānijas prezidentūru ES,'' Reindersa teikto citē Beļģijas ziņu aģentūra Belga.

Belga vēsta, ka Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers labprātāk vēlētos, lai Beļģija kļūst par prezidējošo valsti, jo tai ir liela pieredze tādu pasākumu organizēšanā.

Beļģija iepriekšējo reizi ES prezidējošā valsts bija 2010.gada otrajā pusē, kad tai bija pagaidu valdība, jo pēc vēlēšanām valdības koalīcijas veidošanas sarunas turpinājās vairāk nekā 500 dienu.

Nākamā kārtējā Beļģijas prezidentūra ES paredzēta 2024.gadā.

Lielbritānijas prezidentūra ES paredzēta nākamā gada otrajā pusē, tomēr nav gaidāms, ka Lielbritānija uzņemsies prezidējošās valsts pienākumus pēc tam, kad 23.jūnija referendumā vairākums dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no bloka.

Pirms Lielbritānijas no nākamā gada janvāra līdz jūnijam paredzēta Maltas prezidentūra, bet Igaunijas ES prezidentūra paredzēta 2018.gada pirmajos sešos mēnešos.

Iepriekš izskanējis, ka Malta un Igaunija varētu dalīt Lielbritānijas prezidentūru ES.

Belga rīcībā esošā informācija liecina, ka lēmums par to, vai Beļģija būs ES prezidējošā valsts Lielbritānijas vietā, tiks pieņemts šonedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits