Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bijušā spiega Skripaļa meita izrakstīta no slimnīcas

Lielbritānijas pilsētā Solsberi nervus paralizējošās vielas Novičok devu saņēmusī Krievijas bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita Jūlija izrakstīta no slimnīcas, vēsta BBC.

33 gadus vecā sieviete ir nogādāta drošā vietā. Savukārt 66 gadus vecais Skripaļs turpina atlabt slimnīcā un arī viņa veselības stāvoklis strauji uzlabojoties.

Solsberi slimnīcā strādājošie mediķi bijuši apmācīti palīdzēt ķīmiskos uzbrukumos cietušajiem un Skripaļu ārstēšanai izmantojuši pretindi - antropīnu un citus līdzekļus, skaidrojot, kā abiem saindētajiem izdevies atlabt, vēstīja Mail on Sunday.

Atbildīgās iestādes jau strādā, lai Skripaļs un viņa meita drošības apsvērumu dēļ varētu pārcelties uz dzīvi citviet, piemēram ASV, vienlaikus mainot vārdus, savukārt vēstīja britu medijs Sunday Times. Netiekot pieļauta iespēja, ka Skripaļa meita varētu atgriezties Krievijā.

Skripaļs un viņa meita 4. martā tika saindēti ar nervus paralizējošo vielu Novičok. Izskanēja arī prognozes, ka šie cilvēki nekad neizārstēšoties.

Lielbritānijas valdība šajā nodarījumā vaino Krieviju, kas savukārt atbildējusi, ka tikusi apmelota. Vairākas valstis Eiropā un citviet, reaģējot us Skripaļa saindēšanu, izraidīja Krievijas diplomātus. Arī uz to Krievija atbildēja ar līdzīgiem lēmumiem.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka jau pirmajā teikumā ir divas reizes melots... jo pierādījumu par novičoku nav. Un, kā jau te tūkstošiem reižu skandināts - nav "bijušo" čekistu . Pie kam GRU ir daudz nopietnāks kantoris... .
Žēl
Ž
"Netiekot PIE -ĻAUTA iespēja, ka Skripaļa meita varētu atgriezties Krievijā. Protams. Meitemei neprasīs kur viņa grib dzīvot un viņa nekad nevarēs izstāstīt patiesību.
Jambo
J
Kārtējais britu fufelis, lai novērstu uzmanību no savām problēmām. Pēc saindēšanas ar šo nervu paralītisko gāzi cilvēku nevarētu uzcelt no miroņiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits