Laika ziņas
Šodien
Migla

Bijušie Polijas pretizlūkošanas vadītāji tiek turēti aizdomās par sadarbībā ar Krieviju

Divi bijušie Polijas Armijas pretizlūkošanas dienesta vadītāji tiek turēti aizdomās par amata pilnvaru pārkāpšanu, sadarbojoties ar Krievijas Federālo drošības dienestu, ziņo Polijas Radio.

Saskaņā ar laikraksta Gazeta Polska Codziennie vēstīto, aizdomās tiek turēts ģenerālis Janušs Noseks, kurš Armijas pretizlūkošanas dienestu vadīja no 2008.gada līdz 2013.gadam, un viņa pēctecis amatā Pjotrs Pitels.

Prokuratūra apsūdzējusi Noseku un Pitelu par amata pilnvaru pārkāpšanu. Pastāv aizdomas, ka pastrādāti noziegumi, tostarp atklāti slepeni dokumenti, ziņoja Gazeta Polska Codziennie.

Timekļa vietne niezalezna.pl atgādināja, ka 2013.gadā Krievijas prezidenta mājaslapā publiskota informācija par vienošanos starp Polijas Armijas pretizlūkošanas dienestu un Krievijas Federālo drošības dienestu.

2015.gada maijā konservatīvās partijas Likums un taisnīgums (PiS) deputāti pārmeta Nosekam, ka viņš slēpis informāciju par šo vienošanos.

Deputāti lūdza Polijas premjerministram atstādināt Noseku no amata un brīdināja varasiestādes, ka iespējams pat pastrādāts noziegums.

"Armijas pretizlūkošanas dienests tolaik atbildēja, ka tie ir nepamatoti mājieni, kas var negatīvi ietekmēt Polijas un tās bruņoto spēku tēlu ārvalstīs," norāda niezalezna.pl.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits