Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bijušie spiegi nevarēs būt Bulgārijas diplomāti

Bulgārijas parlaments ceturtdien pieņēmis likumprojektu, kas aizliedz bijušajiem specdienestu aģentiem ieņemt augstus amatus valsts diplomātiskajā dienestā, informē AP. Jauno likumu atbalstīja valdošā labējā partija Pilsoņi par Bulgārijas eiropeisku attīstību un partiju apvienība Zilā koalīcija.

Pret iestājās opozīcijā esošā Sociālistu partija, kas jau ir paziņojusi, ka likumu apstrīdēs konstitucionālajā tiesā.

Bulgārijas ārlietu ministrs Nikolajs Mladenovs pauda gandarījumu, ka beidzot tiks sarautas diplomātiskā dienesta un bijušo spiegu saites. «Pēdējo divdesmit gadu laikā to ar padomju specdienestiem saistīto cilvēku, kuri pārstāv mūsu valsti starptautiski, daudzums ir pieaudzis, nevis samazinājies,» sacīja N. Mladenovs.

Bulgārijas valdība iesniedza likumprojektu pēc tam, kad pērn veiktā īpašā izmeklēšanā, kurā tika caurskatīti komunisma ēras specdienestu slepenie materiāli, atklājās, ka 192 augsta ranga bulgāru diplomāti ir bijuši specaģenti.

Vēlāk likumdevēji aicināja Valsts prezidentu Georgi Parvanovu atsaukt no amata 33 bijušos spiegus, kuri pašlaik pilda vēstnieku pienākumus. Valsts galva, kurš pats pirms dažiem gadiem tika apsūdzēts sadarbībā ar komunistiskās Bulgārijas slepenajiem dienestiem, iebilda, sakot, ka katrs gadījums ir jāizmeklē atsevišķi.

Nule pieņemtais likums nosaka, ka bijušie izlūkdienestu darbinieki, kuri strādā diplomātiskajā dienestā, var tikt atbrīvoti no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits