Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Britu valdība intensificē balstvakcināciju

Britu valdība paziņojusi, ka "jaunā nacionālā misija" ir panākt visu pieaugušo savakcinēšanu ar balstvakcīnām tuvākajās nedēļās, lai efektīvāk pasargātu no koronavīrusa omikrona paveida izplatīšanās sabiedrībā, vēsta BBC.

Britu veselības ministrs Sadžids Džavids BBC Breakfast programmā pirmdien teica, ka 40% pieaugušo jau ir veikuši balstvakcināciju. "Pēdējās nedēļas laikā esam sapratuši, ka omikrona paveids izplatās fenomenāli ātri. Inficēto skaits dubultojas katrās 2–3 dienās, un ir skaidrs, ka būs inficēšanās paisuma vilnis. Mēs arī esam sapratuši, ka ar divām vakcīnas devām nepietiek, taču ar trijām – proti, balstvakcīnu, – pietiek," teica ministrs.

Anglijā kopš šīs nedēļas balstvakcīnas devu var saņemt visi pieaugušie no 18 gadu vecuma, kuri vakcīnas otro devu saņēmuši vismaz pirms trim mēnešiem. Premjerministrs Boriss Džonsons, svētdienas vakarā uzrunājot tautu televīzijā, paziņoja, ka omikrona dēļ valdība nolēmusi mainīt plānus, kas paredzēja centienus veikt visu pieaugušo balstvakcināciju līdz janvāra beigām. Jaunais plāns to paredz izdarīt līdz decembra beigām. Balstvakcinācijā tiks iesaistīti arī armijas mediķi. Par līdzīgu nodomu paziņojusi arī Skotija, un Ziemeļīrija solījusi spert visus iespējamos soļus balstvakcinācijas kampaņas intensificēšanai. Televīzijas uzrunā Džonsons izsludināja "omikrona ārkārtas stāvokli" un aicināja visus cilvēkus, ja vien ir ies pējams, strādāt no mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits