Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džonsonam jācer uz vēlēšanu panākumiem

Brexit nenotiks Halovīnā, bet melnā humora meistari briti parūpējušies par citām "šausmām", jo piektdienā, 13. decembrī, vajadzētu būt zināmiem dienu iepriekš ieplānoto Apvienotās Karalistes parlamenta ārkārtas vēlēšanu rezultātiem, kuri var atnest daudzus pārsteigumus. No vēlēšanu iznākuma būs atkarīgs, vai briti pametīs Eiropas Savienību (ES) līdz nākamā gada 31. janvārim, kad beigsies kārtējais Brexit termiņa pagarinājums.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
Ka Džonsons smagi zaudēs.
tik tālu tikuši
t
Francijas valdība sola 10.000 eiro prēmiju katram ierēdnim, kurš paliks Sēnas-Sendenī departamentā strādāt ilgāk par 5 gadiem. Tas ir departaments uz ziemeļiem no Parīzes (1,6 miljoni iedzīvotāju), kurā puse iedzīvotāju ir imigranti (dzimuši ārpus Francijas un viņu vecāki nebija Francijas pilsoņi) un otrā puse droši vien ir šo imigrantu pēcteči, kuri jau dzimuši Francijā. Tas ir departaments, kurā policija neriskē rādīties ārpus centra (ja nu vienīgi, ņemot līdzi nelielu armiju), bet pētnieki un socioloģi to ieskaita tā saucamajās "republikas zaudētajās teritorijās", tas ir, teritorijas, kurās Francijas Republikas likumi vairs netiek ievēroti. Tā lūk, 10 tūkstoši eiro ierēdnim par darbu kaitīgos apstākļos.
tik tālu tikuši
t
Pirms pusotra gada parlamentārais 70 lapu ziņojums bija atklājis, ka valsts "ir bankrotējusi" Sēnas-Sendenī departamentā. Ne jau finansiāli, bet praktiski - valstij vairs nebija varas pār šo reģionu. Tāpēc pusotru gadu tika gatavoti pasākumi valsts varas atdzīvināšanai. To vidū - paplašināt komisariātus un hospitāļus, palielināt policistu skaitu, piešķirt 10 tūkstošu eiro prēmiju tiem ierēdņiem, kuri būs tur nostrādājuši ilgāk par 5 gadiem. Viltīgs gājiens. Līdz šim cilvēks no turienes aizlaistos jau pēc nedēļas vai mēneša, bet cerot uz solīto prēmiju, varbūt noturēsies 2 vai 3 gadus. Bet var gadīties, ka jau pēc pusgada neviens ierēdnis negribēs nekādu prēmiju, bet gribēs ātrāk no turienes aizlaisties projām. Mazohisms nav modē, pat par naudu. Bet... būs arī tādi, kuri paliks - tie, kuri tur visu laiku dzīvo, paši imigranti, viņi saņems tās prēmijas. Būs Francijas "Čečenija" Parīzes nomalē, kurai maksās kontribūcijas. Varbūt lētāk būtu Berlīnes (Parīzes) mūri uzbūvēt apkārt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits