Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ECT pieņem izskatīšanai sūdzību pret 33 valstīm par klimata politiku

Eiropas Cilvēktiesību tiesa pirmdien paziņojusi, ka piešķirs prioritāru statusu sūdzībai, ko seši jauni Portugāles pilsoņi iesnieguši pret 33 valstīm, kas, kā viņi apgalvo, neievēro savas saistības cīņa ar klimata izmaiņām.

Šī ir pirmā šāda veida sūdzība, ko pieņēmusi izskatīšanai Eiropas Cilvēktiesību tiesa, kuras spriedumus teorijā jāievēro visām Eiropas Padomes valstīm.

Seši Portugāles pilsoņi, kas ir vecumā no astoņiem līdz 21 gadam, iesniedza tiesā sūdzību ar britu nevalstiskās organizācijas Global Legal Action Network atbalstu.

Sūdzības iesniedzēji apgalvo, ka savvaļas ugunsgrēki, kas pēdējos gados plosījušies Portugālē, daļēji skaidrojami ar valdību nespēju ievērot ANO 2015.gada Parīzes vienošanās apņemšanās cīņā ar globālo sasilšanu.

Sūdzība vērsta pret 33 valstīm, tostarp, Franciju, Vāciju un Krieviju par siltumnīcefekta gāzu emisiju, atklāja tiesa.

Trīs no sūdzības iesniedzējiem arī apgalvo, ka valdību bezdarbība ir saasinājusi sausumu, apgrūtinot ūdens iegūšanu no akām saimniecībās, kas pieder viņu ģimenēm.

"Pavisam neliels daudzums lietu, kas tiek iesniegtas tiesā, tiek tik tālu. Tā ir milzīga attīstība!" paziņojusi Global Legal Action Network, uzsverot, ka Eiropas valdības vēl arvien dara par maz.

Lieta ir arī neparasta ar to, ka iesūdzētas vairāku valstu valdības, jo parasti Eiropas Cilvēktiesību tiesa izskata sūdzības tikai pret vienu valsti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits