Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Eiropas gaisa telpa atveras, tomēr sarežģījumi saglabājas

Lai gan vairums Eiropas valstu pilnībā vai daļēji ir atvērušas gaisa telpu, tomēr joprojām valda haoss, jo aviokompānijām jānodrošina lidostās iestrēgušo pasažieru nokļūšana galamērķī.Lielbritānija trešdien pilnībā atvērusi gaisa telpu, lidojumi notikuši no lidostām Parīzē, darbu atsākusi arī Frankfurtes lidosta, tomēr Vācijas gaisa tepla joprojām atvērta tikai daļēji, vēsta BBC.

Vācijas gaisa satiksmes kontroles dienests _DFS _paziņojis, ka valsts gaisa telpa pilnībā varētu tiks atvērta tuvāko stundu laikā.Arī Eiropas gaisa satiksmes koordinācijas organizācija _Eurocontrol _optimistiski prognozē, ka situācija normalizēsies tuvāko dienu laikā, jo zinātnieki vēsta, ka Īslandes vulkāns izmet vairāk lavas, nevis putekļu.

Eurocontrol ziņo, ka trešdien Eiropā notiks 75% no paredzētajiem avioreisiem. Tie ir aptuveni 21 tūkstotis lidojumu, lai gan parasti tiek nodrošināti 28 tūkstoši reisu.

Kopš otrdienas vakara lidsabiedrība British Airways no Hītrova un Getvikas lidostām Londonā nodrošina visus starpkontinentālos lidojumus, tomēr veiks tikai daļu no lidojumiem uz Eiropas valstīm. Arī Francijas nacionālā aviokompānija Air France paziņojusi, ka no trešdienas atjauno visus starpkontinentālos lidojumus.

Tomēr eksperti brīdina, ka var paiet vairākas nedēļas, lai nogādātu galamērķi pasažierus, kas gandrīz nedēļu nīkst Eiropas lidostās. Jāatgādina, ka pēdējās nedēļas laikā visā Eiropā atcelti vairāk nekā 95 tūkstoši avioreisu. Daudzas aviokompānijas gan izsludinājušas papildreisus.

Starptautiskā Gaisa transporta asociācija (IATA) paziņojusi, ka Eiropas gaisa telpas paralīze vulkānisko putekļu dēļ industrijai nesusi 1,7 miljardus dolāru (884 miljonus latu) lielus zaudējumus. Savukārt pirmo trīs dienu dīkstāves laikā avioskompāniju neiegūtā peļņa bijuši 400 miljoni dolāru (208 miljoni latu), raksta AP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits