Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Eiropas Pētniecības padomes vadītājs atkāpies no amata

Eiropas Savienības (ES) vadošās zinātnes organizācijas Eiropas Pētniecības padomes vadītājs Mauro Ferrari atkāpies no amata. Ferrari šajā amatā stājās tikai 1.janvārī, un viņa negaidītā atkāpšanās, domājams, palielinās spiedienu uz ES institūcijām, kas kritizētas par nesadarbošanos cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Ferrari paziņojumā laikrakstā Financial Times norādījis, ka ir ļoti vīlies Eiropas reakcijā uz pandēmiju. Viņš paudis neapmierinātību ar politiskajiem un institucionālajiem šķēršļiem, ar kuriem bijis jāsastopas, cenšoties ātri izveidot zinātnisko programmu cīņai ar jauno koronavīrusu.

Ferrari paziņojis, ka ir gana daudz redzējis no zinātnes pārvaldības un ES politiskajiem procesiem, un viņš ir zaudējis ticību sistēmai.

Eiropas Komisija (EK) trešdien aizstāvēja savu rīcību cīņā ar pandēmiju un norādīja, ka īsā laikā izvēlēti jau 18 zinātnes un attīstības projekti, lai cīnītos pret jauno koronavīrusu. EK paziņoja, ka savu devumu cīņā ar krīzi sniedz arī 50 Eiropas Pētniecības padomes projekti.

"Eiropas Savienībai ir visplašākais pasākumu kopums cīņai ar koronavīrusu, un tā izmanto dažādus instrumentus, lai gūtu vislielāko ietekmi," paziņoja EK.

EK ir kritizēta par to, ka nav gana apņēmīgi strādājusi pie koordinētas ES reakcijas uz pandēmiju, lai gan pēdējā mēneša laikā ES valstis ir centušās ciešāk sadarboties un ES līderi ir apņēmušies saskaņot savus pasākumus cīņā pret pandēmiju un tās sekām.

 

Top komentāri

brisele
b
Eiropas parlaments nespēdams kordinēti un gudri reāģēt uz vīrusa izplatību ir pilnībā pierādījis savu bezjēdzību, bezgalīgo stulbību un kolosālo parazitētgribēšanu. Gan pēc loģikas gan pēc morāles tam vajadzētu pašlikvidēties. Obligāti pirms pašlikvidēšanās visiem tā darbiniekiem ir kolektīvi jātvainojas par savu totālo nemākulību ES tautu priekšā, kā arī jāatdot sava alga, kompensācija un citādi parazitējot iegūtie līdzekļi medicīnas darbiniekiem, kuri cīnās par cilvēku dzīvībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits