Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Eiropas rietumos vētra Kīrons prasījusi septiņu cilvēku dzīvības

Eiropas rietumos plosās vētra Kīrons, kas jau prasījusi vismaz septiņu cilvēku dzīvības un vairākus ievainojusi.

Francijas Atlantijas piekrastē vēja ātrums brāzmās sasniedza 190 kilometrus stundā (53 metrus sekundē). Vētra nopostīja mājas, izraisīja satiksmes haosu un pārtrauca elektroapgādi lielam skaitam cilvēku.

Francijā gāja bojā vismaz divi cilvēki. Ēnas departamentā valsts ziemeļos kravas automašīnas šoferi nogalināja mašīnai uzkritis koks. 70 gadus vecs vīrietis ostas pilsētā Havrā zaudēja dzīvību, nokrītot no sava mājokļa balkona. Universitātē Rubē pilsētā tika smagi ievainots viens cilvēks, un vēl 15 cilvēki guva ievainojumus Francijas rietumos un ziemeļos. Septiņi no ievainotajiem bija ārkārtas situāciju dienestu darbinieki.

Francijas ostas un piekrasti postīja augsti viļņi, vējš norāva jumtus un satiksmes zīmes. Nokrituši koki bloķēja ceļus Francijas ziemeļos.

Francijā bez elektrības bija 1,2 miljoni mājsaimniecību, tai skaitā apmēram puse mājokļu Bretaņas pussalā, ko vētra skārusi vissmagāk. Energokompānija "Enedis" solīja nosūtīt 3000 darbiniekus elektroapgādes atjaunošanai, kad to ļaus laikapstākļi. 

Francijas rietumos tika atcelti vietējie vilcienu reisi, bet ceturtdienas rītā tika slēgti visi ceļi Bretaņas Finistēras departamentā.

Spānijā, kur vētra atnesa stipras lietavas un brāzmainu vēju lielā valsts daļā, gāja bojā viena sieviete, kurai Madridē uzkrita koks. Trīs cilvēki tika viegli ievainoti Madrides centra ielā. Madridē un citās Spānijas pilsētās tika slēgti parki, kā arī atcelti vairāki vilcienu un lidmašīnu reisi. 

Beļģijas pilsētā Ģentē krītoši koku zari nogalināja divus cilvēkus - piecgadīgu bērnu un 64 gadus vecu sievieti, un ievainoja vēl vairākus cilvēkus. Varas iestādes brīdināja iedzīvotājus netuvoties apzaļumotām vietām. Antverpenē viens vīrietis tika nopietni ievainots, vējā sagrūstot sienai.

Vācijas ziemeļos Harca kalnos 46 gadus veca sieviete tika nāvējoši ievainota, krītot kokam. Valstī tika izplatīti brīdinājumi par vētru Ziemeļjūras piekrastē un par stipru vēju Baltijas jūras piekrastē.

Nīderlandē vētra laupījusi dzīvību vismaz vienam cilvēkam, kuram uzgāzies krītošs koks. Nelaime notikusi Venraijā pie Vācijas robežas. Krītoši koki ievainojuši cilvēkus arī citur Nīderlandē, tajā skaitā kādu sievieti Hāgā, ziņo policija. Arī velobraucēji guvuši traumas no krītošiem koku zariem.

Nīderlandē spēcīgās vētras dēļ atcelti simti avioreisu. Nekursēja arī vilcieni uz Parīzi un no tās. Traucēta arī kuģu satiksme.

Spēcīgs vējš un lietus plosa arī Anglijas dienvidus un Normandijas salas, kur tiek ziņots par vēja brāzmām, kas sasniedz 160 kilometrus stundā (44 metrus sekundē).

Piekrastes pilsētās Kornvolā un Devonā slēgti simti skolu, jo nogāzti koki un plūdi apgrūtinājuši satiksmi. Reisi no Džērsijas, Gērnsijas un Oldernijas lidostām tika atcelti.

Meteoroloģijas dienests Anglijas dienvidu daļai izsludinājis dzelteno brīdinājumu attiecībā uz spēcīgu vēju, kas nozīmē, ka cilvēkiem pastāv lidojošu atlūzu radīti draudi.

Eksperti norāda, ka Apvienotajā Karalistē un Francijā šī varētu būt pēdējo gadu spēcīgākā vētra.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits