Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EP komiteja noraida petīciju pret izglītības reformu Latvijā

Eiropas Parlamenta (EP) komitejā noraidīta petīcija pret izglītības reformu Latvijā, kas noteica eksāmenu norisi latviešu valodā, aģentūrai LETA pastāstīja EP deputāts Atis Pabriks (Vienotība).

Pabrika ieskatā EP ir pieaudzis petīciju un pieprasījumu skaits, kas tiek iesniegtas, lai novērstu uzmanību no būtiskiem jautājumiem, kas ir EP kompetencē. "Ir vairāki EP deputāti, kuri ievēlēti no Baltijas valstīm un sākuši ļoti aktīvi cilāt jautājumus par situāciju Baltijas valstīs, lai gan tie nav EP kompetencē," sacīja Pabriks, uzsverot, ka, iespējams, tas notiek Krievijas vai vēlēšanu tuvuma ietekmē.

Politiķis skaidroja, ka, piemēram, pilsonības, izglītības jautājumi ir katras valsts nacionālā kompetence, kas nozīmē, ka valstij tiesības pašai izlemt, kādu politiku un principus pieņemt. "Taču deputāti, apzinoties, ka tā nav EP un Eiropas Savienības (ES) kompetence, mēģina šos jautājumus tik un tā izcelt gaismā," piebilda Pabriks.

Pabriks pastāstīja, ka EP ir īpaša petīciju izskatīšanas komiteja, kurā bieži vien turpina izskatīt jautājumus, kas neattiecas uz ES un EP kompetenci, jo "iedibināta šāda tradīcija".

"Pēdējā laikā šādas aktivitātes ļoti pieaugušas, novēršot uzmanību no reāliem jautājumiem, kas EP būtu jālemj. Piemēram, pirms dažām dienām izdevies mīkstināt punktu par nepilsoņiem, ko cilvēki nemanot mēģināja ievirzīt ES rezolūcijā par mazākumtautību tiesībām. Tāpat izdevās panākt, ka pieteikums par pēdējo izglītības reformu Latvijā, proti, eksāmeniem valsts valodā, tiek slēgts," uzsvēra Pabriks.

Petīcija noraidīta, uzsverot, ka tajā ietvertais jautājums ir nacionālā, nevis EP kompetence, skaidroja Pabriks.

Top komentāri

ērce
ē
Krievu uzbāzīgie šovinisti un imperiālisti saprot tikai spēku. Pietiek mūsu padomiskām valdībām baidīties no šiem krogusbrāļiem! Reformas valodas un izglītības jomā jāvirza ārtrāk uz priekšu. Arī čekas maisus jāatver tūlīt.
>>antisemitisms...
&
Šei nav domāti īstie žīdi,bet tie padomju komuņagu klaidoņi,naida kurinātāji starp tautām,kā visiem pazīstamā ,,grupiņa" Ar ždanoku priekšplānā.
Toms
T
Nemot vera so nekaunigo zidu un krievu nacistu uzvedibu, uzbazibu ES institucijam Latvijas valdibai ir jabeidz aukleties ar siem izdzimteniem un ir skaidri un neparprotami janosaka, ka Latvijas valsts teritorija valsts valoda ir latvieus valoda un tas nozime, ka visas Latvijas valsts un pasvaldibu skolas, bernudarzos bernu apmacibas un izglitiba Latvija ir janodrosina 100% Latvijas valsts valoda- latviesu valoda, bet mazakumtautibas zidi, cigani, krievi, ukraini, poli, igauni, lietuviesi, baltkrievi...savas nationalas valodas var macities ka svesvalodas vai ari svedienas skolas. Vai kads var iedomaties, ka valstis kuras ir noteikta valsts valora pasta kaut Kadis minoritasu skolas? Vai ASV, kura valsts valoda ir anglu valoda pastav zidu, ciganu, krievu, polu, ukrainu....valodas skolas? Tacu ne!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits