Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Erdogans draud Eiropai atbrīvot visus sagūstītos Islāma valsts kaujiniekus

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans otrdien brīdinājis Eiropas valstis, ka Turcija varētu atbrīvot visus sagūstītos džihādistu grupējuma Islāma valsts kaujiniekus, kas atrodas tās teritorijā, un nosūtīt viņus uz Eiropu.

Erdogans sacīja, ka tā būtu atbildes reakcija par Eiropas Savienības (ES) iespējamām sankcijām Turcijai saistībā ar gāzes iegulu izpētes urbšanu Kipras piekrastē.

Pirms vizītes ASV Erdogans žurnālistiem arī norādīja, ka Turcija turpinās ārvalstu Islāma valsts kaujinieku izsūtīšanu uz viņu mītnes valstīm arī gadījumos, ja šīs valstis atteiksies šīs personas uzņemt.

"Jums vajadzētu pārskatīt savu pozīciju pret Turciju, kuras cietumos ir daudz Islāma valsts kaujinieku un kura tos kontrolē Sīrijā," Erdogans brīdināja ES.

Jau vēstīts, ka ES valstu ārlietu ministri pirmdien vienojās par tiesisko regulējumu, kas ļauj blokam noteikt sankcijas pret Turciju saistībā ar gāzes iegulu izpēti Kipras piekrastē, ko ES uzskata par nelikumīgu.

Pēc pirmdienas lēmuma ES varēs noteikt iebraukšanas aizliegumus un iesaldēt aktīvus fiziskām un juridiskām personām, kas uzskatāmas par atbildīgām par urbšanas darbiem Kipras ekonomiskajā zonā, lai pētītu gāzes atradnes.

Top komentāri

Zzz
Z
Sūda erdogans galīgi sviestā sagajis.Un Eiropā ar steigu jāatjauno robežsardze.Būs gan drošāk gan darba vietas vairāk.
ļuļa
ļ
dievs lai nogrābstās, cik izkurtējusi, trula un nespējīga palikusi eiropas savienība, ja kaut kāds erdogans var draudēt!!! tak sākiet vienreiz a) sargāt savas robežas un šaut pa nelegāļiem, b) atjaunojiet šitādiem te galvu griezējiem nāvessodu! turēt viņus cietumā nozīmēt barot bumbas ar laika degli, tas taču ir neprāts. c) un vispār kāpēc nevarētu draudēt erdoganam ar vispārējām ekonomiskajām sankcijām, ja šis uzvedas kā diktators? kāpec pret asadu vai venecuēlu sankcijas ir, bet pret turciju nav?
reptilis
r
Ja,tie ir kādas ES valsts pilsoņi ,tad valstij ir pienākums atbildēt par SAVIEM pilsoņiem un lai ,kāds sultāns...diktators būtu Erdogans,tad šajā jautājumā viņam ir taisnība - izveidojiet tādu likumdošanu,lai par terorismu ir mūža ieslodzījums ...nāvessods...nevis pāraudzinošas pārrunas:)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits