Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Erdogans: Eiropas Savienība pret Turciju izturas netaisnīgi

Savos centienos iestāties Eiropas Savienībā (ES) Turcija ir saskārusies ar netaisnīgu attieksmi no Briseles puses, ceturtdien publicētā intervijā laikrakstam Bild paziņojis Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans.

Atrodoties Berlīnē, lai piedalītos svinībās par godu 50.gadadienai kopš noslēgts Vācijas un Turcijas līgums par viesstrādniekiem, Erdogans intervijā Bild pauda pārliecību, ka Berlīne ir apņēmusies izjaukt Ankaras centienus iestāties ES.

"Pret Turciju izturas netaisnīgi. (..) Kopš es [2003.gadā] kļuvu par premjerministru, ES ir uzņēmusi 12 valstis, pat Kipras grieķu daļu. Un kopš kanclere [Angela] Merkele un Francijas prezidents [Nikolā] Sarkozī ir pie varas, mēs pat netiekam uzaicināti uz ES samitiem," viņš piebilda.

1961.gada 30.oktobrī parakstītais līgums par viesstrādniekiem ir stipri mainījis Vācijas sabiedrības seju. Tagad šajā valstī legāli dzīvo aptuveni trīs miljoni turku vai Turcijas izcelsmes vāciešu, veidojot valsts lielāko etnisko minoritāti.

Trešdien līguma gadadienas ceremonijā Erdogans pauda pārliecību, ka šī iemesla dēļ Vācijai ir pienākums spēcīgi atbalstīt Ankaras dalību ES.

Merkele uz šādu aicinājumu atbildēja netieši, aizstāvot "priviliģētas partnerattiecības" Turcijas un ES starpā.

Jau ziņots, ka spriedzi ES un Turcijas starpā saasināja strīds par dabasgāzes lauku izpēti Kipras piekrastē. Erdogans pat nāca klajā ar draudiem iesaldēt Turcijas attiecības ar ES 2012.gada otrajā pusē, kad ES prezidentūru pārņems Nikosija.

Septembra vidū Turcija parakstīja vienošanos ar Ziemeļkipras Turku Republiku (ZKTR) par naftas un gāzes lauku izpēti Vidusjūras austrumos, tādējādi reaģējot uz grieķu pārvaldītās Kipras lēmumu vienpusēji uzsākt izpētes darbus.

Turcija ir vienīgā valsts, kura atzīst ZKTR, kamēr visa pasaule, tostarp ES, par vienīgo Kipras tiesisko pārstāvniecību uzskata grieķu kontrolētās salas daļas valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits