Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Erdogans izsludina ārkārtējo stāvokli desmit zemestrīces skartajās provincēs

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans otrdien izsludinājis ārkārtējo stāvokli uz trim mēnešiem desmit dienvidu provincēs, kuras pirmdien satricināja divas zemestrīces.

Jau ziņots, ka pirmdien notikušajās divās zemestrīcēs, kas skāra Turciju un Sīriju, bojāgājušo cilvēku skaits jau pārsniedzis 5000.

Meklēšanu un glābšanas darbus reģionā pie Sīrijas robežas apgrūtina skarbie ziemas laikapstākļi, kas padarījuši vairākus ceļus neizbraucamus un palēninājuši pārtikas un cita veida palīdzības piegādes.

"Mēs esam nolēmuši izsludināt ārkārtējo stāvokli, lai nodrošinātu, ka mūsu (glābšanas un sakopšanas) darbs var tikt veikts ātri," televīzijā paziņoja Erdogans.

Erdogana valdība tiek kritizēta sociālajos medijos par reakciju uz zemestrīci, daudziem uzskatot, ka palīdzības sniegšana un glābšanas pasākumi ir tiek īstenoti pārāk lēni.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem Turcijā dzīvību zaudējuši 3549 cilvēki, bet Sīrijā 1602.

Erdogans paziņoja, ka Turcijas valdība nosūtīs vairāk nekā 50 000 palīdzības dienestu darbinieku uz zemestrīces skartajiem reģioniem un atvēlēs 100 miljardus liru (4,9 miljardus eiro) finansiālai palīdzībai.

Valdības rīcība šajos krīzes apstākļos var izrādīties izšķiroša Erdogana ambīcijām palikt pie varas arī pēc maijā gaidāmajām Turcijas parlamenta un prezidenta vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits