Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ES apsver nepilngadīgo migrantu uzņemšanu no Grieķijas nometnēm

Eiropas Savienība (ES) apsver šobrīd nometnēs Grieķijā mītošo 1500 nepilngadīgo migrantu uzņemšanu, pirmdien pavēstīja Vācija.

"Šobrīd Eiropas līmenī tiek spriests par humānu risinājumu, lai "brīvprātīgo koalīcija" uzņemtu šos bērnus," teikts valdības paziņojumā.

Berlīne ir gatava uzņemt atbilstošu daļu, teikts paziņojumā.

"Mēs gribam atbalstīt Grieķiju šajā sarežģītajā situācijā, kad Grieķijas salās ir no 1000 līdz 1500 bērniem," teikts valdības paziņojumā pēc kancleres Angelas Merkeles vadītās kristīgo demokrātu un sociāldemokrātu koalīcijas līderu sarunām, kas ilga vairāk nekā septiņas stundas.

Bažas par nepilngadīgo migrantu likteni kļuvušas lielākas, ņemot vērā, ka viņiem nepieciešama medicīniskā palīdzība vai arī ka viņi Grieķijā ieradušies vieni, nevis kopā ar kādu pieaugušo.

Aicinājumi pēdējā laikā izskan arvien skaļāk, jo Grieķija pakļauta intensīvam spiedienam, jo Turcija paziņojusi, ka turpmāk vairs migrantus neatturēs no došanās tālāk ES virzienā.

Pēdējās nedēļas laikā migranti vairākkārt mēģinājuši ielauzties no Turcijas Grieķijā, kas savukārt izraisījis sadursmes starp robežpārkāpējiem un Grieķijas policiju, kas pret viņiem likusi lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalus.

Krīzei nemazinoties, sarunām ar ES pirmdien Briselē gaida ierodamies Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Ankara un ES 2016.gadā panāca vienošanos, kas paredz, ka Brisele piešķirs miljardus eiro palīdzībai apmaiņā pret Turcija apņemšanos apturēt migrantu plūsmu.

Ankara vairākkārt apsūdzējusi ES, ka tā solījumus nepilda.

Top komentāri

ļuļa
ļ
jā jā, nabaga nepilngadīgie bez vecākiem - ņemiet tikai viņus, ņemiet, pēc mēneša notiks ģimeņu apvienošanās un šiem nabaga vienatnē ceļojošajiem mazuļiem pēkšņi parādīsies paplašinātas ģimenes, kuras visas apvienosies, un ne jau savā mītnes zemē, bet eiropā! ja idioti vācieši grib ņemt migrantus, lai ņem, bet nav ko citiem bāzties virsū!
Viss Dienas stulbeņu un idiotu
V
asinskārais zvēru dārzs vienkopus: ļuļa,vvēze, lūriķis, kumeļšaize un priece izverd savu elles matēriju...
VVZ
V
Pirms neliela laiciņa saitē fiški bija video, kā nelegāļi tur ugunskura dūmos savus mazgadīgos bērnus, līdz tie sāk raudāt, pēc kā skrien uz robežu iežēlināt Grieķijas robežsargus. Humānisms šoreiz ir nevietā, jo nelegālie klaidoņi uz to arī spēlē. Nevajag ielaist utis kažokā!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits