Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

ES atsauks vēstnieku Krievijā saistībā ar uzbrukumu Skripaļam

Eiropas Savienības (ES) valstu līderi piektdienas rītā nolēma atsaukt ES vēstnieku Krievijā Markusa Ederera pēc tam, kad viņi atbalstīja Lielbritānijas viedokli, ka Krievija, "ļoti iespējams", ir atbildīga par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu.

Vairākas ES dalībvalstis arī apsver Krievijas diplomātu izraidīšanu, sekojot Lielbritānijas paraugam, vai savu vēstnieku atsaukšanu no Krievijas.

"Pēc vienošanās par [vainas] attiecināšanu [uz Krieviju] viņi turpināja diskusijas par to, kā viņi varētu neiztikt ar vārdiem vien un tiešām kaut ko izdarīt," sacīja augsta ES amatpersona pēc Briselē notiekošā ES samita pirmās dienas.

"Dažas dalībvalstis apsver iespējamu Krievijas diplomātu izraidīšanu vai šo valstu diplomātu atsaukšanu. Tomēr bija arī vienošanās atsaukt ES vēstnieku Maskavā uz konsultācijām," sacīja šī amatpersona.

Ziņu par ES vēstnieka Markusa Ederera Krievijā atsaukšanu apstiprināja Nīderlandes premjerministrs Marks Rite.

Cits ES ziņu avots pavēstīja ziņu aģentūrai AFP, ka vēstnieka atsaukšana ir "nodoma izrādīšana".

Kremlis sakarā ar Ederera atsaukšanu pauž nožēlu, paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

"Protams, mēs šajā sakarā paužam nožēlu, ka atkal tiek pieņemti tādi lēmumi un būvēti tāda veida spriedumi," žurnālistiem pavēstīja Peskovs.

28 ES valstu līderi ceturtdienas vakarā kopīgā paziņojumā piekrita tam, ka Krievija, ļoti iespējams, ir atbildīga par Skripaļa saindēšanu Solsberi pilsētā un ka nav neviena ticama alternatīva izskaidrojuma.

Maskavas un Londonas attiecības ir nopietni saasinājušās saistībā ar Anglijas Solsberi pilsētā 4.martā notikušo Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu. Londona apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus, un Krievija spēra atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes un Lielbritānijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā darbību Krievijā.

Top komentāri

:)
:
Skatos, viens deģenerāts, kas vēl tic Krievijas vainai šajā NEIZMEKLĒTĀJĀ LIETĀ, jau pieteicās?! :) Bet kāpēc tad koferis? Droši, ka kaut kur īrijas vagās ar to koferi jau metīsies, ko? :) Vairāk jau neko nemāki, jo smadzeņu ta nav!
Koferis
K
Atliek vien cerēt, ka upuri atlabs un varēs pastāstīt, kas noticis! Pašlaik urlestānas pārstāvji var būt mierīgi un apgalvot, ka vainīgi ir "ļaunie citi", jo upuri nav spējīgi neko pateikt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits