Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Francijā aizturēts Krievijas pavārs gatavojis provokācijas Parīzes olimpiskajās spēlēs

Francijā ir aizturēts Krievijas pavārs Kirils Grjaznovs, kuru Krievijas specdienesti bija savervējuši provokāciju rīkošanai Parīzes olimpiskajās spēlēs, ceturtdien ziņoja pētnieciskais tīmekļa izdevums "The Insider".

Kad Grjaznovu aizturēja Francijas specdienesti, pie viņa tika atrasti pierādījumi, kas ļauj izvirzīt apsūdzības spiegošanā. "The Insider" izdevās apstiprināt viņa sakarus ar Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) un Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) virsniekiem.

Grjaznovu iegāza tieksme pēc alkohola. Viņam jau 7.maijā bija paredzēts lidot uz Parīzi ar pārsēšanos Stambulā, bet viņš tā piedzērās, ka Stambulā viņam neļāva iekāpt lidmašīnā un iekļāva aviopasažieru melnajā sarakstā. Pēc tam viņš ar auto no Turcijas tika līdz Bulgārijai, kur atkal piedzērās un sāka nejauši satiktiem cilvēkiem stāstīt, ka dodas uz Parīzi ar slepenu uzdevumu, kas saistīts ar olimpiskajām spēlēm. Viņš arī liecinieku klātbūtnē kādam zvanīja un atskaitījās, ka nolīdzis uzdevuma veikšanai kādu Moldovas pilsoni. Bulgāri brīdināja "The Insider" par dīvaino viesi, un pārbaudē tika noskaidrots, ka viņš tiešām ir aizdomīgs.

Grjaznovs, kurš dzimis 1984.gadā Krievijas pilsētā Permā, ieguva maģistra grādu tieslietu studijās, bet vēlāk nolēma kļūt par pavāru. Viņš izgāja pavārmākslas kursus "Le Cordon Bleu Paris" un pēc tam strādāja "Michelin" zvaigzni ieguvušā restorānā Francijas alpu kūrortā Kurševelā.

Vēlāk viņš turpināja strādāt par pavāru Krievijā un periodiski piedalījās dažādos sarunu šovos televīzijā, kā arī nodibināja sakarus ar Krievijas specdienestiem.

Grjaznovs 19.jūlijā tika aizturēts Francijā un apsūdzēts spiegošanā, par kuru viņam draud cietumsods līdz 30 gadiem. Pie viņa tika atrasti "diplomātiski materiāli" un apliecība, kas norāda uz piederību Krievijas specdienestu "V nodaļai".

Vēl nav precīzi zināms, tieši kādas provokācijas Parīzē plānojis Grjaznovs, bet pagaidām ir oficiāli paziņots, ka tas bijis "apjomīgs projekts", kas radītu "nopietnas sekas Olimpiādes trīs nedēļu laikā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits