Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Francijas policija nojauc lielu migrantu apmetni pie Denkerkas

Pēc tiesas atzinuma par bīstamiem apstākļiem Francijas policija sākusi nojaukt nelegālo imigrantu apmetni netālu no Denkerkas un izvest aptuveni 1000 tur mītošo cilvēku.

Apmetne atrodas sporta zālē un tās apkārtnē Grandsentā.

Varasiestādes 2018.gada decembrī atļāva nelegālo imigrantu ģimenēm apmesties sporta zālē, lai patvertos no aukstuma. Taču kopš tā laika apmetne ir nekontrolēti izpletusies un teltīs pie sporta zāles apmetušies aptuveni 800 cilvēku. Pašā sporta zālē dzīvo apmēram 170 cilvēku, galvenokārt kurdi no Irākas, kuri cer nokļūt Lielbritānijā.

Tiesa Lillē 4.septembrī nolēma, ka apmetne ir jāslēdz. Vietējās varasiestādes un iedzīvotāji bija sūdzējušies par vardarbību, atkritumiem un cilvēku kontrabandistiem migrantu vidū. 

Ievērojot tiesas lēmumu, policija šorīt sāka aizvest migrantus no apmetnes.

Policijas autobusos vispirms sakāpa jauni vīrieši bez ģimenēm, kuri tiks nogādāti uz citām patversmēm reģionā. Tur viņiem būs iespēja pieteikties patvērumam Francijā.

Vēlāk plānots pārvest arī ģimenes.

Ziemeļfrancija jau sen piesaista migrantus, kuri vēlas nelegāli iekļūt Lielbritānijā.

Kopš 2016.gada, kad tika likvidēta bēdīgi slavenā nelegālo imigrantu patvaļīgi iekārtotā apmetne Džungļi pie Kalē, Francijas varasiestādes centušās nepieļaut šādu nelegālu apmetņu izveidošanos.

Taču cilvēktiesību aizstāvju grupas ir kritizējušas policijas taktiku un migranti uzņemas arvien lielākus riskus, mēģinot sasniegt Lielbritāniju.

Francijas cilvēktiesību ombuds decembrī nosodīja "ekstrēmo nabadzību", kādā dzīvo nelegālie imigranti zem tiltiem Kalē apgabalā.

Ombuds pārmeta varasiestādēm, ka tās cenšas padarīt migrantus "neredzamus", regulāri nojaucot viņu ierīkotās apmetnes, bet nenodrošinot citas dzīvotspējīgas alternatīvas.

Francijas rezidents Emanuels Makrons ir solījis paātrināt patvērumu lūgumu izskatīšanu cilvēkiem, kas tiek uzskatīti par bēgļiem, un paātrināt tā dēvēto ekonomisko migrantu deportēšanu.

Prezidents pirmdien paziņoja ministriem, ka valdībai jārisina imigrācijas jautājumi, domājot ar galvu. Viņš brīdināja, ka "dažreiz mēs esam pārāk slinki, apgalvojot, ka esam humānisti".

 

Top komentāri

Reiss
R
Nekādos apstākļos nav pieļaujams turpināt nesancionētas, nelegālas, stihiskas migrācijas plūsmas no reģioniem, kurienes iedzīvotāji bezatbildīgi degradē, izposta savu dzīves vidi, padara to nelietojamu. Jābeidz fantazēt par kaut kādām imaginārām "cilvēktiesībām", kas jebkuram ļautu šādā situācijā pārv;akties un baudīt citu nāciju gadsimtiem ilga darba augļus, ar upuriem celto, gādāto un kopto. Līdzībās runājot, nevienam nav tiesības piegānīt savu dzīvokli, aizdedzināt vai saindēt to, un tad uz vakariņu laiku atspert kaimiņu dzīvokļa durvis un piesēsties pie galda, pie pilna šķīvja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits