Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Francijas prokuratūra vēlas tiesāt Lepēnu par ISIS tvītiem

Francijas prokuratūra vēlas saukt tiesas priekšā galēji labējās Francijas Nacionālās apvienības (RN) līderi Marinu Lepēnu par tvītiem ar teroristu grupējuma Islāma valsts propagandas attēliem, kuros redzami teroristu nogalināto cilvēku ķermeņi, ziņo avoti Francijas tiesu sistēmā.

Lepēna šos attēlus publiskoja 2015.gada decembrī pāris nedēļas pēc tam, kad Islāma valsts teroristi Parīzē bija nogalinājuši 130 cilvēkus. Attēlu publiskošana izpelnījās plašu nosodījumu Francijā.

Prokuratūra pieprasījusi, lai tiesas priekšā par līdzīgām apsūdzībām tiktu saukts arī RN politiķis Žilbērs Kolārs.

Lēmumu, vai tiesas prāva notiks, pieņems izmeklēšanas tiesnesis.

Francijā par vardarbīgu attēlu izplatīšanu ar iespēju, kas tos var redzēt arī bērni, maksimālais sods ir trīs gadi cietumā un 75 000 eiro liela sodanauda.

Lepēna, kura 2017.gadā prezidenta vēlēšanās zaudēja Emanuelam Makronam, tviterī publiskoto Islāma valsts propagandas attēlu dēļ zaudēja savu parlamentāro imunitāti un tika apsūdzēta par vardarbīgu vēstījumu publiskošanu.

Pērn Lepēna pauda sašutumu par izmeklēšanas tiesneša noteikto psihiatra pārbaudi, lai konstatētu, "vai viņa ir spējīga saprast piezīmes un atbildēt uz jautājumiem". Pārbaude tika pieprasīta saistībā ar minēto attēlu publiskošanu tviterī.

Lepēna nosodīja šo lietu, uzskatot, ka tiek pārkāptas viņas tiesības uz vārda brīvību.

Lepēna publiskoja attēlus pēc tam, kad kāds franču žurnālists salīdzināja viņas vadīto partiju ar teroristu grupējumu.

Vienā no attēliem bija redzams ASV žurnālists Džeimss Folijs, kuram "Islāma valsts" kaujinieki nocirtuši galvu. Citā attēlā bija redzams, kā tanks pārbrauc pāri cilvēkam, bet vēl citā bija redzams, kā krātiņā dzīvs tiek sadedzināts jordāniešu pilots.

Lepēna zem attēliem norādīja, ka "Islāma valsts" ir tāda.

Vēlāk viņa izdzēsa attēlu ar Foliju, jo žurnālista ģimene bija to lūgusi. Lepēna apgalvoja, ka nav zinājusi, kas ir attēlā redzamais cilvēks.

Pret Lepēnu un citiem NR biedriem tiek veikta arī izmeklēšana par 6,8 miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Parlamenta (EP) laika posmā no 2009.gada līdz 2017.gadam.

Par šo naudu NR algojusi cilvēkus, kas nodarbojušies ar partijas lietām, nevis pildījuši ar EP darbu saistītus uzdevumus.

Lepēna apgalvo, ka viņa un NR nav neko noziegušies un uzskata šo izmeklēšanu par politiski motivētu.

Sabiedriskās domas aptaujās pirms Eiropas parlamenta vēlēšanām, kas paredzētas no 23.maija līdz 26.maijam, NR pašreiz atrodas otrajā vietā aiz Makrona vadītās partijas "Uz priekšu, republika!" (LREM).

Top komentāri

ļuļa
ļ
greizo spoguļu karaļvalsts. lepēnu grib sodīt par to, ka viņa parāda, kādi ir islāmisti, savukārt pašiem islāmistiem ļauj skraidīt pa pasauli un grizt galvas. pietiek tikai pieminēt, ka VISI teroraktu rīkotāji eiropā ir bijuši policijai labi zināmi. tos nezin kāpēc neviens netiesāja, un ja arī tiesāja palaida tapakaļ brīvībā.
Edvins Eglitis
Lidz sim vina ir vienigais drauds Napolean Makronam. Dabigi ka LePen janovac no skatuves
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits