Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Policijas eksperti aizturēto mājvietās uzgājuši arī sprāgstvielu izgatavošanai nepieciešamas sastāvdaļas

Grieķijā aizturēti deviņi turku radikāli kreisie teroristi

Pirms nākammēnes gaidāmās Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana vizītes Grieķijas pretterorisma policija otrdien Atēnās aizturējusi deviņus Turcijas pilsoņus, kas saistīti ar turku kreiso ekstrēmistu grupējumu.

Policijas paziņojumā teikts, ka starp aizturētajiem ir astoņi vīrieši un viena sieviete, uzsverot, ka veiktā operācija nav saistīta ar radikālā islāma teroristiem.

Aizturētie tiek turēti aizdomās par sakariem ar Revolucionāro tautas atbrīvošanās partiju-fronti (DHKP-C), kas gan Turcijā, gan Eiropas Savienībā (ES), gan ASV atzīta par teroristisku organizāciju.

Policijas operācijas laikā trīs adresēs tika atrasti tirdzniecībā brīvi pieejami materiāli, kas var tikt izmantoti spridzekļu izgatavošanai. Tika konfiscēti arī digitālie materiāli, dokumenti ceļošanai un viens ierocis.

Vienu no aizturētajiem Grieķijas policija meklēja arī par saistību ar ieroču un sprāgstvielu transportēšanu uz Grieķijai piederošo Hijas salu 2013. gadā.

Par Erdohana vizīti, kas paredzēta 7. un 8.decembrī, tika paziņots otrdien.

1970. gadā dibinātais marksistu-ļeņinistu grupējums, kas sākotnēji bija pazīstams kā Dev Sol (Revolucionārie kreisie), ir atbildīgs par virkni slepkavību un spridzināšanu, tostarp par spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu ASV vēstniecībai Ankarā 2013. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits