Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grieķijā trīs cilvēkus apsūdz slepkavībā saistībā ar migrantu nāvi laivas katastrofā

Grieķijā trīs cilvēki ir apsūdzēti slepkavībā saistībā ar 16 migrantu nāvi, apgāžoties laivai, ar kuru viņi brauca no Turcijas uz Itāliju, pirmdien paziņoja Grieķijas varas iestādes.

Apsūdzētie bija starp 63 cilvēkiem, kas tika izglābti pēc tam, kad šī migrantu laiva piektdien apgāzās pie Grieķijai piederošās Paras salas Egejas jūrā.

Viņi pirmdien tika aizturēti un apsūdzēti par katastrofas izraisīšanu jūrā, tīšu slepkavību un dalību noziedzīgā organizācijā, paziņoja krasta apsardze. Divi no aizturētajiem ir 31 gada vecumā, bet trešais ir 40 gadus vecs.

Grieķijā pagājušajā nedēļā trīs incidentos jūrā, ieskaitot laivas apgāšanos pie Paras salas, gāja bojā vismaz 30 migranti, bet vairāk nekā 160 tika izglābti.

Cilvēku kontrabandisti tagad cenšas izvairīties no Turcijas piekrastes tuvumā esošajām Grieķijas salām, kur pastiprināti patrulē krasta apsardze un Eiropas Savienības robežsardzes aģentūra Frontex.

Grieķijas tirdzniecības flotes ministrs Jannis Plakiotakis nedēļas nogalē raksturoja cilvēku kontrabandistus kā "nežēlīgus slepkavas", kas piebāž jūras braucieniem nepiemērotas laivas ar cilvēkiem un neizdala glābšanas vestes pat nepilngadīgiem pasažieriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits