Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Igaunijas Taxify sāk sniegt kopbraukšanas pakalpojumus Kijevā

Igaunijas kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmums Taxify, kas ar lietotnes starpniecību apvieno braucējus un vietējos taksometru vadītājus un privātos pārvadātājus, piektdien ar 200 autovadītājiem sāka sniegt pakalpojumu Kijevā.

Ukrainas galvaspilsētā ir vairāk nekā 20 tūkstoši taksometru. Līdzīgi citām Austrumeiropas valstīm, arī Ukrainā taksometru kvalitāte ir dažāda, un tikai dažos taksometros tiek pieņemti maksājumi ar bankas karti, informēja Taxify.

Savu darbību Kijevā Igaunijas kompānija sāka ar 200 automašīnām, kuru vidū ir gan licencēti taksometri, gan privātie pārvadātāji, kas piedāvā kopbraukšanas pakalpojumus. Visiem autovadītājiem un automašīnām Taxify ir veicis pārbaudes un apmācības.

"Ukraina ir ļoti liels tirgus, un mēs jau kādu laiku apsvērām paplašināšanos tajā. Tas Taxify ir interesants izaicinājums, jo vietējie taksometri pārsvarā izmanto norunātu cenu, nevis taksometra skaitītāja rādījumu, kā tas ierasti ir citviet Eiropā," stāstīja Taxify attīstības vadītājs Martins Villigs.

2013.gadā izveidotā Taxify ir Igaunijā radīta taksometru izsaukšanas lietotne, kas Latvijā darbojas kopš 2014.gada septembra. Kopumā kompānija pašlaik darbojas 14 valstu tirgos 21 pilsētā, un tajā strādā vairāk nekā 50 cilvēku.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits