Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Igauniju apdraudošo personu sarakstā iekļauts arī notikumus Latvijā atspoguļojis žurnālists

Igaunijas Drošības policijas jeb KaPo jaunizveidotajā valstij draudus radušo personu sarakstā iekļauts arī angliski raidošā televīzijas kanāla RT (bijušā Russia Today) žurnālists Aleksejs Jaroševskis, kurš veidojis virkni sižetu par Baltijas valstīm, tostarp arī par Latviju, visai tendenciozi atspoguļojot ar valodas referendumu saistītus jautājumus.

RT savā piektdienas ziņu blokā arī iekļāvis vairāk nekā trīs minūtes ilgu sarunu ar A. Jaroševski, kuras gaitā žurnālists pauž neizpratni par savu iekļaušanu Igaunijai draudus radošo personu sarakstā, kā iespējamo iemeslu minot viņa veidoto sižetu par to, ka aizvien lielāks skaits igauņu pauž neapmierinātību ar sekām, kādas radījusi valsts pievienošanās eirozonai.

Igaunijas Drošības policija 12. aprīlī publiskoja ikgadējo apskatu par draudiem nacionālajai drošībai, tostarp arī valstij draudus radošo personu un organizāciju sarakstu. Bez telekanāla RT un žurnālista Alekseja Jaroševska no preses pārstāvjiem tajā iekļauts arī Krievijas Pirmais kanāls un tā raidījumu vadītājs Maksims Ševčenko, Krievijas telekanāls NTV, informācijas aģentūra Regnum un tās galvenais redaktors Modests Koļerovs, kā arī Krievijas televīzijas kanāla RTVi raidījums Nedēļas šķautnes (Грани недели).

Sarakstā iekļauta vēl virkne gan Krievijā gan Igaunijā dislocētu sabiedrisko un politisko organizāciju, ka arī vairākas Krievijas amatpersonas, tostarp šīs valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un Krievijas vēstniecība Igaunijā, kā arī Maskavas vēstnieks Igaunijā Jurijs Merzļakovs. Jāpiebilst, ka iekļaušana šajā sarakstā nenozīmē automātisku liegumu iebraukt Igaunijā, bet gan tikai pastiprinātu KaPo interesi par sarakstā minētajām personām un ticamu iespēju, ka tiks liegta iebraukšana valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits