Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

IOM: Vidusjūrā 48 stundu laikā noslīkuši vairāk nekā 340 migranti

Mēģinot šķērsot Vidusjūru, pēdējo 48 stundu laikā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 340 nelegālie migranti, ceturtdien paziņoja ANO Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

IOM preses pārstāvis Romā sacīja, ka trešdienas vakarā, nogrimstot migrantu laivai, domājams, gājuši bojā 103 cilvēki. 27 cilvēki izglābti, un no jūras izcelti septiņi līķi.

Pieskaitot trīs iepriekšējās traģēdijas, bojāgājušo skaits kopš otrdienas pārsniedzis 340, tviterī paziņoja IOM preses pārstāvis.

Ziņu aģentūrai DPA viņš norādīja, ka pirmajā avārijā izdzīvojuši 15 cilvēki un pazuduši 35, otrajā avārijā izglābti 23 cilvēki un 99 pazuduši un trešajā avārijā izdzīvojuši 114 cilvēki, no jūras izvilkts viens līķis un pieci cilvēki pazuduši.

IOM preses pārstāvis sacīja, ka kontrabandisti Lībijā spiež migrantus doties ceļā pa jūru, lai gan laikapstākļi ir nelabvēlīgi, palielinot negadījumu risku.

"Izdzīvojušie stāstīja mums, ka viņi spiesti sēsties laivās arī tad, ja slikto laikapstākļu dēļ nav gribējuši to darīt," viņš piebilda.

IOM preses pārstāvis sacīja, ka, mēģinot sasniegt Eiropu, šogad gājuši bojā vai pazuduši aptuveni 4500 nelegālie imigranti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits