Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Itālija atsakās atzīt Gvaido par Venecuēlas pagaidu prezidentu

Itālija pirmdien atteicās sekot vairāku citu Eiropas Savienības (ES) valstu piemēram un atzīt Venecuēlas parlamenta spīkeru Huanu Gvaido par pagaidu prezidentu.

"Itālija atbalsta Venecuēlas tautas vēlmi drīzumā sarīkot brīvas un caurskatāmas prezidenta vēlēšanas mierīgā un demokrātiskā procesā, kurā būtu ievēroti pašnoteikšanās pamatnosacījumi," teikts valdības paziņojumā.

Citu lielo ES valstu, arī Vācijas, Lielbritānijas un Francijas, lēmums par Venecuēlas valsts galvu atzīt nevis Nikolasu Maduro, bet Gvaido, Romas paziņojumā konkrēti nav minēts.

Tomēr Itālija piekritusi piedalīties ES un Latīņamerikas valstu izveidotajā starptautiskajā kontaktgrupā, lai sekmētu jaunu prezidenta vēlēšanu sarīkošanu Venecuēlā.

Itālijas koalīcijas valdībā pastāvošo domstarpību dēļ Roma pirmdien nobloķēja kopīgu ES paziņojumu Venecuēlas jautājumā.

Itālijas populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S) pauda bažas, ka, piespiežot Maduro pamest prezidenta amatu, Venecuēlā izraisīsies haoss, kāds jau pieredzēts Lībijā, Afganistānā un Irākā. M5S koalīcijas partneri - galēji labējā Līga - vēlas, lai Maduro amatu pamet.

Kā ziņots, 23.janvārī Gvaido pasludināja sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu, tā mēģinot gāzt prezidentu Nikolasu Maduro. Tūlīt pēc tam vairākas valstis - arī ASV, Kolumbija, Argentīna, Brazīlija, Čīle un Kanāda - atzina Gvaido par likumīgo Venecuēlas prezidentu.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka sociālisma galvenā atšķirība no kapitālisma ir tā, ka sociālismā ir tukši veikali , bet pār-pilni cietumi. Kapitālismā - otrādāk.
ļuļa
ļ
rādās, ka itāļiem ir vienīgā sakarīgā valdība visā eiropā. vienīgais normālais risinājums ir jaunas vēlēšanas, nevis murgi par intervenci, kā to te jeņķi izplata. patiesi par maz ar irāku, afganistānu un lībiju, vēl dienvidamerikā sūdi jāsavāra.
semper
s
Fakenews neaizmirsa noslēpt, ka Itālija neatzīst arī Maduro un iesaka jaunas vēlēšanas. https://www.lastampa.it/2019/02/05/esteri/italy-vetoed-eu-recognition-of-venezuelan-opposition-leader-guaido-BdqFQfcfJZl29OtfXBNxXO/pagina.html
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits