Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Itālija paziņo, ka panākusi neoficiālu vienošanos ar EK par sava budžeta projektu

Itālija ir panākusi neoficiālu vienošanos ar Eiropas Komisiju (EK) par Itālijas budžeta projektu nākamajam gadam, otrdienas vakarā paziņoja Ekonomikas ministrijas preses sekretāre.

Amatpersonas Briselē atteicās apstiprināt, ka būtu panākta kāda vienošanās. Eiropas Savienības (ES) komisāri trešdien apspriedīs šo jautājumu, sacīja EK preses sekretāre.

Nekādas detaļas vai skaitļi no šīs vienošanās netika minēti. Ir gaidāms, ka tā kļūs oficiāla, kad to trešdien apstiprinās amatpersonas Briselē, sacīja Ekonomikas ministrijas preses sekretāre.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte pagājušo trešdien pēc tikšanās ar EK prezidentu Žanu Klodu Junkeru paziņoja, ka Itālija ir gatava samazināt savu budžeta deficītu 2019.gadā no 2,4% līdz 2,04% no iekšzemes kopprodukta (IKP). EK bija noraidījusi iepriekšējo Itālijas budžeta versiju kā neatbilstošu ES fiskālās disciplīnas noteikumiem.

Tomēr EK ekonomikas komisārs Pjērs Moskovisī ceturtdien paziņoja, ka jaunais Itālijas valdības 2019.gada budžeta plāns samazināt deficītu līdz 2,04% no IKP joprojām nav pietiekams, lai nodrošinātu ES apstiprinājumu.

Ir gaidāms, ka parlamenta augšpalāta Senāts šonedēļ balsos par budžetu, bet pēc tam to nosūtīs parlamenta apakšpalātai galīgai apstiprināšanai. Galīgā versija, kuru būtu apstiprinājusi ES, vēl nav sagatavota.

Saskaņā ar Itālijas laikrakstu ziņām budžetā ir jāiekļauj tālāki ietaupījumi apmēram trīs miljardu eiro apmērā.

Ja Itālija nepanāks vienošanos ar EK, pret valsti var tikt vērstas sankcijas par nepakļaušanos ES fiskālās disciplīnas noteikumiem.

Ja EK ieteiks šādas sankcijas, tad ES valstīm tās būs jāapstiprina, pirms tās stāsies spēkā. Vēl nav skaidrs, tieši kad tas varētu notikt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits