Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Itālijā reģistrē nāves gadījumu tempa pieaugumu; karantīnas pārkāpējus sodīs bargāk

Itālijas varasiestādes otrdien paziņojušas, ka pēdējā diennaktī pēc inficēšanās ar Covid-19 miruši 743 cilvēki, kas atkal ir straujš upuru skaita pieaugums pēc divām dienām, kad tika reģistrēts neliels mirušo skaita kritums.

Sestdien Itālijā tika reģistrēts līdz šim augstākais mirušo skaits vienas diennakts laikā - 793 cilvēki, taču svētdien un pirmdien tika konstatēts relatīvs nāves gadījumu skaita pieauguma kritums un attiecīgi reģistrēti 650 un 602 mirušie.

Saskaņā ar Civilās aizsardzības pārvaldes datiem kopējais inficēto skaits Itālijā sasniedzis 69 176, no kuriem miruši 6820.

Par sešiem procentiem pieaudzis arī to pacientu skaits, kas atrodas intensīvās terapijas nodaļās, sasniedzot 3396 cilvēkus.

Savukārt atlabušo skaits palielinājies par 12% un sasniedzis 8326 cilvēkus.

Tāpat Itālijas valdība noteikusi bargākus sodus cilvēkiem, kuri pārkāpj Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus.

Turpmāk cilvēkiem, kas bez pamatota iemesla atstās mājas, tiks piemērots 400 līdz 3000 eiro liels naudassods, pēc valdības sēdes šodien paziņoja Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte.

Valdība arī atļāvusi reģionālajām varasiestādēm iet soli tālāk par valstī noteiktajiem ierobežojumiem un pieņemt vēl stingrākus mērus.

Itālijā kopš 10.marta spēkā stingri karantīnas pasākumi, par kuru pārkāpšanu līdz šim draudēja līdz 206 eiro liels naudassods vai līdz trim mēnešiem ilgs ieslodzījums.

Top komentāri

Itamars Toledano
Tā tas varētu būt, jo reportāžas ko rāda RAI news 24, šausmu filmas atgādina. Bet, redziet, doktoris ar bizi (kas pati par sevi ir plānprātības pazīme) Ērglis pie Labbuča saka: priecājaties un smaidiet , un uz līķu kaudzēm neskataties, jo tās var labu omu SABOJĀT!
Dostojevskis
D
Interesanti, kāpēc latvju masu informācijas līdzekļi neziņo nevienu vārdu par Krievijas mediķu desantu Itālijā?
Ass
A
Un neviena vārda par tiem kuri atsaucas un saka palīdzēt Itālijai !Un tie ir ne ES,ne ASV!Tie ir Krievija,Ķīna un Kuba!!!Ka tad ir tajā demokrātiski liberalaja rietumu lipitrija?Un šāda situācija Polija vel atteica savas gaisa telpas izmantošanai lai palīdzība nonāktu ātrāk!!!Kad bēda nāk ,tad katrs par sevi!Ja vel pieskaita ko cehi un poli ir izdarījusi ar maskām kuras bija paredzētas Romai ,tad ta bilde pavisam skaidra paliek!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits