Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Itālija vēlas automātisku sistēmu Vidusjūrā izglābto migrantu izdalīšanai pa ES valstīm

Itālija cenšas izveidot automātisku sistēmu Vidusjūrā izglābto nelegālo imigrantu izdalīšanai pa citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, ceturtdien ziņo avoti diplomātu aprindās.

Šādas sistēmas izveidošana pieliktu punktu sarunām par katru gadījumu atsevišķi.

"Notiek sarunas. Piektdien augsta ranga eksperti tiksies Maltā", lai sagatavotos turpmākajām sanāksmēm šajā jautājumā," ziņu aģentūrai AFP atklāja avots Briselē.

Sarunu galvenie jautājumi būs, kur izlaist krastā Vidusjūrā izglābtos nelegālos imigrantus, uz kurām valstīm un kā viņi būtu jāpārved, un vai jāpārvieto arī tā dēvētie ekonomiskie migranti.

Francija un Vācija ir piekritušas jaunas sistēmas izveidošanai, un tajā gatavas piedalīties arī Luksemburga, Malta, Portugāle, Rumānija un Spānija, ziņo Itālijas laikraksti Repubblica un Stampa.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte gatavojas apspriest jauno sistēmu ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, kurš nākamnedēļ ieradīsies vizītē Romā. Pēc tam iecere tiks detalizētāk apspriesta iekšlietu ministru sanāksmē 23.septembrī Maltā.

Konte šodien Briselē sacīja, ka pastāv "liela gatavība nekavējoties panākt kaut vai pagaidu vienošanos", ko pēc tam varētu pilnveidot.

Viņš ierosināja piemērot finansiālas sankcijas valstīm, kas atteiksies piedalīties šajā shēmā.

Čehija, Ungārija, Polija un Slovākija iepriekš ir atteikušās uzņemt nelegālos imigrantus, kas izglābti Vidusjūrā.

Automātiskā sistēma migrantu sadalē pa ES valstīm būtu pagaidu risinājums līdz tiks pārskatīta Dublinas regula, kas atbildību par patvēruma meklētājiem uzliek pirmās ieceļošanas valstij.

Repubblica vēsta, ka Francija un Vācija katra ir gatava uzņemt 25% no Vidusjūrā izglābtajiem migrantiem. Itālija paudusi gatavību uzņemt 10%, jo jau ir uzņēmusi desmitiem tūkstošus bēgļu.

Avoti Briselē stāsta, ka kvotas pārējām valstīm tiks noteiktas, ņemot vērā to, cik valstis piedalīsies jaunajā sistēmā.

Ja jaunā sistēma tiks pieņemta, Itālija piekritīs atvērt savas ostas migrantu glābšanas kuģiem, kuriem kopš pagājušā gada aizliegts iebraukt Itālijas ūdeņos.

Itālijas krastos nonākušo nelegālo imigrantu skaits laika posmā no 2018.gada augusta līdz 2019.gada jūlijam ir par 80% mazāks nekā iepriekšējos 12 mēnešos, liecina Itālijas Iekšlietu ministrijas augustā publiskotie dati.

Top komentāri

Palermo
P
Jāievieš Austrālijas sistēma: jebkurš personāžs, kurš nelegāli izlien krastā Eiropā, automātiski uz visiem laikiem zaudē iespēju pretendēt uz patvēruma prasīšanu/saņemšanu. To drīkst darīt tikai speciālos dokumentu iesniegšanas centros - šajā gadījumā Āfrikā. Viss. Jautājums atrisināts.
Realitāte
R
Ja bankās būtu tā pat , kā Eiropā ar bēgļiem... tad ikvienam, kurš ielaužas bankā pienāktos uz reiz nauda! Vai ne loģiski?
aha
a
vajag automātisku sistēmu Vidusjūrā "izglābto" migrantu nosūtīšanai atpakaļ uz Āfriku!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits