Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Itālijas kristiešu organizācijas sāk programmu bēgļu nogādāšanai Eiropā

Itālijas katoļu un protestantu evaņģēliskās organizācijas trešdien paziņojušas par programmu, kuras laikā plāno ar lidmašīnām nogādāt patvēruma meklētājus no Ziemeļāfrikas un Tuvajiem Austrumiem Eiropā, aiztaupot tiem bīstamo ceļojumu pāri jūrai.

No vairāk nekā 924 000 imigrantu, kas šogad devušies pāri Vidusjūrai, gandrīz 3700 noslīkuši vai pazuduši jūrā, pagājušajā nedēļā paziņoja Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

"Beidzot ar mūsu programmu mēs kaut ko darām ar šiem tā saucamajiem nāves ceļojumiem," preses konferencē paziņoja katoļu nevalstiskās organizācijas "Sant'Egidio" vadītājs Marko Impaljaco.

Kopā ar Itālijas Evaņģēlisko baznīcu federāciju (FCEI), kas ir daļa no globālās protestantu kristiešu kopienas, "Sant'Egidio" plāno atvērt birojus Marokā un Libānā, kuros bēgļiem tiktu nokārtotas vīzas uz Itāliju. Tomēr šīs vīzas nedos tiesības doties uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Plānots, ka pirmie patvēruma meklētāji šīs programmas ietvaros ieradīsies Itālijā janvāra beigās. Ceļš viņiem tiks apmaksāts un Itālijā piedāvāta pajumte, tiesiskā palīdzība patvēruma procesa kārtošanai, valodu kursi pieaugušajiem un iespēja apmeklēt skolu bērniem.

Itālijas valdība finansiāli šo programmu neatbalstīs, bet piekritusi nodrošināt nepieciešamās vīzas, lai programma varētu darboties.

FCEI prezidents norādīja, ka citas Eiropas protestantu baznīcas mēģina izveidot līdzīgas programmas arī savās valstīs.

Itālijas katoļu un protestantu evaņģēlisko organizāciju izveidotās programmas finansējums ir 1,2 miljoni eiro, un tās atbalstītāji uzskata to par labu piemēru, no kā varētu mācīties ES.

Saskaņā ar ANO datiem Libānā atrodas vairāk nekā miljons sīriešu bēgļu un gandrīz 27 000 Ziemeļāfrikā, neskaitot Ēģipti.

Impaljaco sacīja, ka viņu programmas gaitā nākamo 12 līdz 24 mēnešu laikā palīdzība tiks sniegta 1000 cilvēkiem, visticamāk, sievietēm, bērniem un gados veciem cilvēkiem.

Plānots, ka cilvēkus, kuriem sniegt palīdzību, palīdzēs izraudzīsies vietējās palīdzības organizācijas.

"Diemžēl mēs nevaram garantēt vīzas visiem," norādīja Impaljaco.

"Ja eksperiments izdosies, kā mēs ceram, skaitļi varētu pieaugt," viņš piebilda, norādot, ka varētu tikt atvērts trešais birojs Etiopijā, lai palīdzētu bēgļiem no Eritrejas, Somālijas un Sudānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits