Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Itālijas kuģus no pirātiem aizsargās bruņotie spēki

Drīzumā uz Itālijas tirdzniecības kuģiem tiks izvietoti karavīri, dienu pēc tam kad pirāti Somālijas krastos nolaupīja itāļu kravas kuģi, pavēstījusi Itālijas Kuģu īpašnieku asociācija Confitarma.

"Protokols Confitarma prezidenta Paolo d'Amiko un aizsardzības ministra Ignacio La Russa starpā tiks parakstīts šodien. Armijas spēku izvietošana uz kuģiem varētu sākties drīz pēc tam," aģentūrai AFP sacīja asociācijas pārstāvis.

Itālija jau jūlijā formāli piekrita bruņoto spēku vai privāto apsargu izvietošanai uz kuģiem, lai tos pasargātu pret pirātu uzbrukumiem, bet, lai likums varētu stāties spēkā, vēl jāveic virkne juridisku procedūru.

Saskaņā ar jauno likumu "karavīri vai privāto apsardzes firmu darbinieki tiks izvietoti uz kuģiem pēc to īpašnieku pieprasījuma un par viņu līdzekļiem (..) starptautisko ūdeņu apgabalos, ko apdraud pirātisms", informēja "Confitarma" pārstāvis.

Pirāti šogad nolaupījuši jau vairākus Itālijas kuģus. Pirmdien Itālijas kravas kuģim un tā 23 apkalpes locekļiem Somālijas austrumkrastā uzbruka pieci bruņoti vīri. Saskaņā ar Itālijas mediju informāciju uz kuģa atradās četri itāļu apsardzes darbinieki, taču viņi nebija bruņoti un darbojās vienīgi kā novērotāji.

21. aprīlī Somālijas pirāti Arābijas jūrā netālu no Omānas nolaupīja Itālijas kravas kuģi, kas bija ceļā uz Irānu, un 21 tā apkalpes locekli. Savukārt februārī uz austrumiem no Jemenai piederošās Sokotras salas Indijas okeānā jūras laupītāju gūstā nonāca itāliešu tankkuģis, uz kura atradās 22 cilvēku liela apkalpe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits