Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Itālijas parlaments atbalsta budžetu, tomēr valdībai nav absolūtā vairākuma

Itālijas parlamenta apakšpalāta otrdien atbalstīja valsts nākamā gada budžetu, taču balsojums apliecināja, ka premjerministra Silvio Berluskoni valdībai vairs nav absolūtā vairākuma parlamentā.

Par balsoja 308 deputāti, 321 deputāts atturējās un neviens nebija pret. Absolūtajam vairākumam ir nepieciešamas 316 balsis, un budžets netika noraidīts tikai tāpēc, ka opozīcijas deputāti atturējās.

Pēc balsojuma kreisi centriskās opozīcijas līderis Pjērs Luidži Bersani aicināja Berluskoni atkāpties no amata. "Es aicinu jūs, premjerministra kungs,.. beidzot ņemt vērā situāciju.. un atkāpties," sacīja Bersani.

Aizsardzības ministrs Ignacio la Rusa paziņoja, ka Berluskoni par izveidojušos stāvokli konsultēsies ar valsts prezidentu Džordžo Napolitano. La Rusa arī sacīja, ka valdība par turpmāko rīcību lems tuvākajās stundās, un ka tiek pieļautas visas iespējas.

Jau ziņots, ka Berluskoni nozīmīgākais koalīcijas partneris otrdien paziņoja, ka Berluskoni ir jāatkāpjas no Itālijas premjerministra amata.

Ziemeļu līgas līderis Umberto Bosi žurnālistiem pie parlamenta teica, ka, tiekoties ar Berluskoni, Ziemeļu līgas pārstāvji aicinājuši viņu demisionēt. Bosi arī sacīja, ka premjera amatā būtu jāstājas Berluskoni vadītās partijas "Brīvības tauta" sekretāram Andželino Alfano.

Pēdējo nedēļu laikā baumas par to, ka dažādos skandālos iesaistītais Berluskoni gatavojas atkāpties no amata, izplatās regulāri, taču Berluskoni tās noliedz. Plašsaziņas līdzekļi jau iepriekš vēstīja vēstīja, ka Berluskoni esot problēmas ar vairākuma nodrošināšanu parlamentā un tuvākajos balsojumos vairāki labēji centriskās valdošās koalīcijas deputāti neatbalstīšot valdību, līdz ar to esot apdraudēta likumu un lēmumu pieņemšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits