Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Itālijas parlaments nobalso par obligātu himnas mācīšanu visās skolās

Itālijas parlaments ceturtdien pieņēma likumprojektu par obligātu valsts himnas mācīšanu visās skolās, pret ko iestājās labējā reģionālā partija _Ziemeļu līga (_Lega Nord), kas vēlas Itālijas pārveidošanu par federālu valsti un ilgstoši iebilst pret vienotiem nacionālajiem simboliem.

"Uzspiest kaut ko ir vājuma pazīme, jo nozīmē, ka tas netiek sajusts cilvēku sirdīs," partijas radiostacijā Radio Padania piektdien paziņoja Ziemeļu līgas līderis Roberto Maroni. Parlamenta balsojums ir liels trieciens partijas centieniem.

Jaunais likums nosaka, ka skolēniem himna būs jāiemācās no galvas un jādzied skolā. Bērniem būs jāiepazīstas arī ar nacionālās vienotības vērtībām. Līdz ar jauno likumu ieviesta arī jauni valsts svēti. Turpmāk 17.martā oficiāli tiks svinēta Itālijas apvienošanās 1861.gadā.

Ziemeļu līga bija vienīgā partija, kas balsoja pret šo likumprojektu, nodēvējot to par "bezjēdzīgu, retorisku un totalitāru". Jāatgādina, ka 1991. gadā, apvienojoties ziemeļu un centrālas Itālijas reģionālajām politiskajām partijām, izveidotais politiskais spēks par savām prioritātēm ir pasludinājis teritoriālo un fiskālo federālismu, kā arī valsts reģionu, it īpaši Itālijas ziemeļos, ko partija un tās atbalstītāji dēvē par Padāniju, plašu autonomiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits