Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Itālijas policisti imigrantus nelegālajā apmetnē izdzenā ar ūdens lielgabalu

Itālijas galvaspilsētā Romā notikušas sadursmes starp patvēruma meklētājiem un policiju pēc tam, kad migranti atteikušies pamest skvēru, kur izveidota nelegāla apmetne, vēsta The Guardian. Likumsargi likuši lietā stekus un ūdens lielgabalu.

Skvērā kopš sestdienas apmetušies aptuveni 100 cilvēku pēc tam, kad vairāk nekā 800 cilvēku tika izlikti no ēkas, kurā dzīvoja aptuveni piecus gadus. Lielākā daļa no viņiem ir eritrejieši un etiopieši. Vairums no viņiem Itālijā saņēmuši politisko patvērumu, bet minētajā ēkā, kas kādreiz bija biroju ēka, izveidota sava veida pašregulējoša komūna. 

Romas varas iestādes skaidroja, ka patvēruma meklētājiem piedāvātas mītnes vietas, taču lielākā daļa no viņiem atteikušies, jo piedāvājums nozīmētu komūnas izjukšanu. 

Romas varas iestādes, sankcionējot operāciju migrantu padzīšanai no skvēra, norādīja, ka tas nepieciešams, jo daudzdzīvokļu ēku ieskautajā laukumā cilvēki ēdiena gatavošanai izmanto gāzes balonus, kas rada risku apkārtējo iedzīvotāju drošībai. 

Operācija izvērsās sadursmēs, kur policistu virzienā tika raidīti akmeņi, pudeles, tika izmantota arī piparu gāze, bet likumsargi atbildēja ar ūdens lielgabala strūklu un steku belzieniem. Pēc nekārtībām divi cilvēki tika arestēti. 

Savukārt cilvēktiesību organizācijas Human Rights Watch pārstāve Eiropā Džūdita Sanderlenda norādījusi, ka šis incidents vēlreiz norāda uz steidzamo nepieciešamību Itālijas varas iestādēm risināt migrantu izmitināšanas jautājumu, lai nākotnē nebūtu šādu sadursmju. Tāpat Sanderlenda kritizēja policiju par pārlieku liela spēka lietošanu.

Top komentāri

ļuļa kebabs
ļ
Tāpat Sanderlenda kritizēja policiju par pārlieku liela spēka lietošanu. - lai iet pakritizē savus islāmistus par spēka pielietošanu barselonā! policija nevienu nav ne nogalinājusi, ne sakropļojusi. un vispār, ja imigranti nepakļaujas prasībām, viņi nekavējoties jāizraida uz dzimteni.
zoo
z
Pērtiķi nespēja sadalīt banānus,tapēc sākās nekārtības...
multikulturālā ikdiena
m
Laipni lūgti multikulturālismā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits