Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Itālijas vidieni satricina spēcīga zemestrīce

Desmitiem cilvēku cietuši 6,6 magnitūdas stiprā pazemes grūdienā, kas svētdien rīta agrumā satricinājis Itālijas vidieni un bijis jūtams no Romas līdz Venēcijai.

Šobrīd zināms, ka lielākajai daļai cietušo ir viegli savainojumi, bet viens cilvēks cietis nopietnāk.

Zemestrīce sākās plkst 7.40 pēc vietējā laika (8.40 pēc Latvijas laika), tās epicentrs atradās netālu no nelielās Norčias pilsētiņas Umbrijas reģionā.

Tiek ziņots par sagruvušām ēkām, un Itālijas Civilās aizsardzības departaments apseko celtnes visā zemestrīces skartajā reģionā. Drošības pārbaužu dēļ slēgts metro Itālijas galvaspilsētā, ko no zemestrīces epicentra šķir 120 kilometri.

"Viss ir sagruvis, redzu ceļamies dūmu stabus, tā ir katastrofa," žurnālistiem sacījis nelielā gleznainā Usitas ciema mērs Marko Rinaldi. "Es pats gulēju mašīnā un redzēju, kā tā elle sākas."

Ziņu aģentūra ANSA vēsta, ka Norčiā sagruvusi Sv.Benedikta bazilika un Sv. Marijas katedrāle. Itālijas Sky News 24 pārraidītajos kadros redzams, kā mūki klusā lūgšanā nometušies ceļos pie Sv. Benedikta statujas, apkārt sastājušies vietējie ļaudis.

No vairākām tuvējām pilsētiņām un ciemiem pēdējo dienu laikā liela daļa iedzīvotāju evakuējušies, jo aizvadītās trešdienas vakarā Itālijas centrālo daļu jau satricināja trīs pazemes grūdieni, spēcīgākais no tiem 6,1 magnitūdu stiprs. Tiem sekoja vairāki simti vājāku pēcgrūdienu. Daļa cilvēku pametuši mājas un nakšņo automašīnās, citi pārcēlušies uz piekrastes rajoniem.

24.augustā liela zemestrīce šajā kalnainajā, seismiski jutīgajā reģionā prasīja gandrīz 300 cilvēku dzīvības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits