Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēla mainīs Eirovīzijas dziesmas tekstu un nosaukumu

Dziesmai October Rain (Oktobra lietus), ar kuru dziedātāja Edena Golana pārstāvēs Izraēlu šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, tiks mainīts teksts un nosaukums, paziņoja Izraēlas raidorganizācija Kan.

"Kan" svētdien informēja, ka plašu rezonansi izraisījušais dziesmas teksts tiks mainīts un tuvāko dienu laikā tiks prezentēta jaunākā versija. Mūzika paliks tāda pati, bet dziesmas teksts tiks rediģēts un būs par "jaunu sievieti, kas pārdzīvo personīgu krīzi". Raidsabiedrība paziņoja, ka dziesmai būs arī jauns nosaukums - "Hurricane" ("Viesuļvētra").

Izraēla par dziesmas teksta un nosaukuma maiņu paziņoja pēc tam, kad Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) februāra vidū klasificēja dziesmas "October Rain" tekstu kā tādu, kas satur atklāti politisku tekstu, kas ir aizliegta saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem. Dziesmā ir tādas rindas kā "Pēc oktobra lietus joprojām esmu slapja" un "Viņi visi bija labi bērni, visi", kas it kā apraksta palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" sarīkoto slaktiņu Izraēlā 2023.gada 7.oktobrī.

Kā vēsta Izraēlas portāls "Ynet", vietējā raidorganizācija kā alternatīvu dziesmu konkursam piedāvāja "Dance Forever" ("Dejo mūžīgi"), kas Izraēlas Eirovīzijas dziesmu atlasē žūrijas balsojumā ieņēma otro vietu, taču EBU šo iespēju noraidīja.

Sākotnēji "Kan" paziņoja, ka nemainīs dziesmas "October Rain" tekstu, riskējot ar iespējamu diskvalifikāciju. Tomēr jaunākajā paziņojumā raidorganizācija pauda, ka ir pārskatījusi savu lēmumu, piekrītot Izraēlas prezidenta Icāka Hercoga viedoklim, ka "laikā, kad tie, kas mūs ienīst, cenšas mūs izstumt un boikotēt", Izraēlai "jāpaceļ savs karogs visos pasaules forumos".

Eirovīzijas organizatori izjūt milzīgu spiedienu saistībā ar Izraēlas dalību konkursā. Mūzikas industrijas pārstāvji no Islandes, Somijas, Norvēģijas, Dānijas, Dānijas un Zviedrijas ir publicējuši vairākas atklātas vēstules, kurās norāda, ka Izraēla karo Gazas joslā un tāpēc tai nevajadzētu piedalīties Eirovīzijā.

Eirovīzijas konkurss šogad notiks 11.maijā Zviedrijas pilsētā Malmē. Visām raidsabiedrībām līdz 11.martam ir oficiāli jāiesniedz savi pieteikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits