Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Kijiva: Krievu ofensīvas spiediens beigsies pēc pusotra diviem mēnešiem

Ukrainā patlaban notiekošās krievu ofensīvas galvenajam spiedienam vajadzētu beigties pēc pusotra diviem mēnešiem, uzskata Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs.

Šādu viedokli viņš pauda, atbildot uz Kijivas Ekonomikas augstskolas absolventu jautājumiem, vēsta žurnāls "Forbes Ukraine".

"Pēc pusotra līdz diviem mēnešiem galvenajam [Krievijas armijas] spiedienam vajadzētu beigties, jo ofensīva jau ir ieilgusi," sacīja Budanovs.

Desmit gadus ilgstošā kara pieredze liecina, ka ofensīvas potenciāls "nevienai pusei nav ilgāks par diviem mēnešiem", norādīja Budanovs.

Agresora uzbrukuma operācija tuvojas trim mēnešiem, tāpēc turpmāk būs vērojams zināms kritums, sacīja HUR vadītājs.

"Taču mēs zinām, ka pēc krituma un neliela atslābuma būs jauni ienaidnieka uzbrukuma mēģinājumi. Un mēs tam gatavojamies," norādīja Budanovs.

HUR vadītājs izteicās arī par virkni citu jautājumu, arī pērnvasar Krievijā notikušo "Vagner" dumpi.

"To, ka šis militārais dumpis notiks, mēs zinājām vēl pusgadu iepriekš. Diemžēl tagad šādu kustību mēs vairs nemanām," atzina Budanovs.

"Ja mēs runājam par nosacītu etnisko grupu sacelšanos, tad tam ir nepieciešams līderis uz vietas. Ir labs līderis, viņš ir ar mums, bet viņš iegūst iespējas. Tad mēs varam par kaut ko runāt," teica Budanovs.

Viņš nekonkretizēja, par kuru līderi un etnisko grupu viņš runā.

HUR vadītājs uzsvēra, ka "nekas nekad nenotiek pats no sevis", arī vagneriešu dumpis tik gatavots "jau labu laiku iepriekš".

"Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins bija "sarežģīta personība, ultrapatriots", un ar viņa "patriotiskajām" jūtām galu galā izdevās nomanipulēt Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko, skaidroja Budanovs.

"Viņš (Prigožins) gatavojās ieiet Kremlī, domās tiešām gāja glābt Krieviju. Taču viņam paskaidroja - ja tu ieiesi, tevi neviens nevarēs apmānīt. Bet ar to tu Krieviju uzreiz nevis izglābsi, bet gan saplosīsi. Jo uzreiz tu būsi Kremlī, bet nominālā valsts vadība būs kaut kur citur," norādīja HUR vadītājs.

Šos "patriotisma" argumentus Prigožinam klāstījis Lukašenko, jo neviens cits neesot varējis algotņu līderi pārliecināt, sacīja Budanovs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits