Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīnas mediji: Apvienotajai Karalistei jāuzņemas atbildība par 39 cilvēku nāvi

Piektdien Ķīnas mediji kritizēja Apvienotās Karalistes varas iestādes par to, ka tās nav novērsušas 39 Ķīnas piederīgo nosmakšanu kravas konteinerā, atkārtojot līdzīga rakstura traģēdiju, kad 2000. gadā Lielbritānijas pilsētā Duvrā arī tika atrasti konteinerā nosmakuši 58 Ķīnas pilsoņi, ziņo The Guardian.

Ķīnas amatpersonas piektdien paziņoja, ka joprojām strādā, lai apstiprinātu astoņu sieviešu un 31 vīrieša identitāti, kuri trešdien tika atrasti automašīnas konteinerā Eseksā, Lielbritānijā. Ķīnas vēstniecība Londonā paziņoja, ka tā cieši sadarbojas ar britu policiju.

''Šī ir šausmīga traģēdija. Mēs izsakām dziļu līdzjūtību cietušo ģimenēm un draugiem,'' piektdien Ķīnas vēstniecība sacīja medijiem, piebilstot, ka cer uz to, ka Lielbritānija respektēs mirušos un ''veiks visaptverošu un rūpīgu izmeklēšanu''. 

Ķīnas medijs Global Times raksta: ''Iedomājieties, kādus vērienīgus pasākumus Eiropas valstis veiktu, ja līdzīgi nomirtu desmitiem eiropiešu?'' Kritiski izsakoties par to, ka Lielbritānija un Eiropa nav veikusi uzlabojumus drošības pasākumos, lai izvairītos no līdzīgām traģēdijām. ''Ko Lielbritānija ir darījusi, lai neatkārtotos Duvras traģēdija. Vai viņi veica visus tos nopietnos pasākumus, ko varēja veikt?'' raksta Global Times.

Top komentāri

ļuļa
ļ
varbūt ķīnai jāuzņemas atbildība par savu pilsoņu pretlikumīgiem centieniem iekļūt eiropas savienībā? un līdz ar to arī par šo cilvēku nāvi?
Irlielāmērāticams
I
ka ķīniešu bonzām ir jāpārdomā, kāpēc cilvēki tā mūk no "padebešu impērijas"?
aha
a
kuram ir jābūt atbildīgam par nelegālu migrantu nāvi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits